VUČIĆ: Bolje da se dogovore Srbi i Albanci, nego da se drugi dogovaraju preko naše grbače

Ako ikada postignemo bilo kakav sporazum sa Prištinom, Srbija bi morala da dobije jasne garancije da će postati država članica EU 2025. godine, rekao je u četvrtak predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu Rojtersu

Britanska agencija navodi da su Beograd i Priština od 2013. godine posvećeni dijalogu pod posredovanjem EU, u cilju poboljšanja odnosa i rešavanja svih otvorenih pitanja između dve strane, ali da od tada nije postignut veliki napredak.

– Mnogo, mnogo razlika deli Beograd i Prištinu, ali morate imati u vidu i očigledno je da mnogo toga deli ljude koji o tome odlučuju, kao da je to otprilike pitanje za ceo svet i odavno je to prestalo da bude pitanje za one koji od toga treba da imaju najviše koristi, a to su Srbi i Albanci – istakao je Vučić.

Preporučujemo FB stranice - geopolitika i najnovije vesti:

Očigledno se, kaže Vučić, pitanje koje se, kako kaže, zaista ne tiče nikog trećeg – tiče celog sveta.

– Ja sam zato Albancima uvek govorio da je bolje da se mi dogovorimo, nego da se svi drugi dogovaraju preko naše grbače, jer, koliko god da bude težak i loš sporazum za obe strane, ako se mi dogovorimo između sebe, biće mnogo bolje, nego da se mi ne dogovorimo ništa, pa da se drugi dogovaraju preko naših leđa – istakao je Vučić.

 

Izvor: Tanjug

BONUS VIDEO