KO NE UME DA SLUŠA PESMU, SLUŠAĆE OLUJU! Reči Gradonačelnika Zagreba upućene Srbima i Hrvatima odjekuju Balkanom

Bandić je rekao da se tokom nedavne posete Srbiji osećao kao da je u Zagrebu!

Predsednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentarisao je danas zategnute odnose sa Srbijom za vreme obeležavanja godišnjice Oluje, pozvao je na smirivanje tenzija, a zatim je citirao i poznatog srpskog pesnika Branka Miljkovića.

Bandić je rekao da se tokom nedavne posete Srbiji osećao kao da je u Zagrebu, upitao se u čemu je štos, pa je odmah odgovorio – u prosečnoj penziji u Srbiji od 200 evra i plati od 400 evra, odnosno iseljavanu mladih iz Hrvatske.

– Šta je preostalo? Samo tući u ratne trube i vraćati se u istoriju – rekao je Bandić, pa je citirao Branka Miljkovića: „Ubi me prejaka reč“.

Preporučujemo FB stranice - geopolitika i najnovije vesti:

On je rekao je da ne treba očekivati da Srbi koji su na traktorima otišli u Beograd aplaudiraju „Oluji“, ali je pozvao i prijatelje u Srbiji da ne očekuju od ljudi u Hrvatskoj da aplaudiraju JNA i Veselinu Šljivančaninu.

Dodao je zatim da je najvažniji odnos na prostorima jugoistočne Evrope i zapadnog Balkana, upravo odnos između Hrvatske i Srbije.

– I zato ne smemo gubiti nijedan dan suludo. Ovo su dani koji se suludo gube. Mislim da to nije dobro – rekao je Bandić.

Komentarišući izjavu Aleksandra Vučića u kojoj je uporedio Hitlerovu Nemačku s Hrvatskom, nije dao konkretan odgovor, već je opet citirao Branka Miljkovića.

– Poraz ne može biti pobeda ma koliko veliki bio. Ko ne ume da sluša pesmu, slušaće oluju. Hoće li sloboda umeti da peva kao što su sužnji pevali o njoj – izjavio je gradonačelnik Zagreba i dodao da je nekad voleo Miljkovića, a da je sada u njega zaljubljen.