JEZIVO UPOZORENJE BIVŠEG AMERIČKOG KONGRESMENA: Nove sankcije dovešće do RATA S RUSIJOM! (FOTO)

Penzionisani američki kongresmen iz redova Republikanaca, Ron Pol, objavio je na zvaničnom sajtu svog instituta kolumnu u kojoj upozorava da bi nove sankcije koje SAD uvode Rusiji mogle da dovedu do rata između dve zemlje.

Njegov tekst prenosimo u celosti.

Uvek možete da računate na to da će neokonzervativci u Kongresu ignorisati stvarnost, ignorisati dokaze, i ignorisati zdrav razum u svom beskrajnom pokušaju da nas uključe u još jedan rat.

Prošle nedelje, recimo, senatori Džon Mekejn, Lindzi Grejam, Bob Mendez, i drugi, prdružili su se onome što je senator Grejam nazvao „zakonom o paklenim sankcijama“, koji za cilj ima primenu „razarajućih“ sankcija na Rusiju.

Preporučujemo FB stranice - geopolitika i najnovije vesti:

Senator Grejem se hvalio da će zakon uključivati sve sa čime raspolažu u svom pokušaju da pojačaju tenzije sa Rusijom.

Senator Kori Gardner se hvalio da novi zakon o sankcijama „uključuje zahtev da Stejt department odredi da li Rusija zaslužuje imenovanje države koja sponzoriše terorizam“.

Da li on uopšte zna šta reč „terorizam“ znači? Senator Ben Kardin upozorava da taj zakon mora da se usvoji da bi se ojačala naša odluka protiv „Šeme Vladimira Putina za uništavanje demokratskih institucija i vrednosti širom sveta, direktne i rastuće pretnje američkoj nacionalnoj bezbednosti“.

Šta je Rusija učinila da zasluži sankcije koje će da „unište“ zemlju i eventualno je nazvati sponzorom terorizma? Senator Mendez nam kaže: „Kremlj nastavlja da napada našu demokratiju, podržava ratni kriminal u Siriji, i krši suverenitet Ukrajine“.

Postoji veliki problem sa ovim optužbama protiv Rusije: one se zasnivaju na potpunim lažima i nedokazanim optužbama koje nastavljaju da budu bizarne svakim novim ponavljanjem.

Kako je čudno kada američki senatori poput Mendeza zahtevaju da stanemo uz naše NATO saveznike čak iako to znači rat, a napadaju Rusiju za isti postupak u Siriji. Da li je sirijski predsednik „ratni zločinac“, kao što on tvrdi? Znamo da će njegova vojska konačno, uz pomoć Rusije i Irana, poraziti ISIS i Al Kaidu, koji su uz podršku SAD sedam godina Siriju pretvarali u ruševinu. Da li bi Mendez i njegovi saveznici više voleli da je ISIS na vlasti u Siriji?

I koliko je licemerno za Mendeza da govori o tome da Rusija krši suverenitet Ukrajine. Nemiri u Ukrajini su započeli državnim udarom pod pokroviteljstvom SAD protiv izabranog lidera 2014. godine. Sve to postoji snimljeno.

Kako Rusija „napada našu demokratiju“? Još uvek čekamo na bilo kakav stvaran dokaz da je Rusija bila umešana u naše izbore 2016. godine i da planira da se umeša u naše izbore 2018. godine. Ali to ne sprečava propagan