MERKELOVA KREĆE NA PUTINA: Tražila od NATO „mere za Donbas“!

BERLIN – Nemačka kancelarka, Angela Merkel, tražila je od NATO alijanse da donese mere protiv Rusije zbog delovanja i politike zvanične Moskve na Krimu i u Donbasu.

Paralelno sa stalnim pritiskom sankcija, ovakva „naredba“ Merkelove je svojevrsno mešanje karata i jedna pojačana konfrontacija Merkelove naspram Rusije, odnosno, ruskog lidera Putina i njegove politike. Pravac Istok, politika koje se izgleda Nemačka konstantno drži u svim vremenima, izgleda je jedan od aduta i Angele Merkel.

Merkelova je tražila od NATO alijanse donošenje mera, a kao primer toga što bi moglo da se uradi navela je pojačanje vojnog prisustva u Istočnoj i Centralnoj Evropi.

Preporučujemo FB stranice - geopolitika i najnovije vesti:

Ona je izrazila strah od moguće ruske agresije, a terminologija pokazuje da Merkelova vidno zauzima novi kurs ka zahlađivanju odnosa sa Moskvom. Jedan od razloga toga je i aktuelna konfrontacija koja postoji sa Vašingtonom na ekonomskom nivou, gde Berlin sada još više želi da zadrži poziciju snažnog ruskog oponenta.

Uz zahtev za mere za Krim i Donbas, Merkelova je podvukla da je potrebno uporedo raditi i na građenju dobrih odnosa sa Ruskom Federacijom, ali otvoreno upozorila na Rusiju kao „sve agresivnije vojne opasnosti“, što je i očekivana mantra Berlina kao jednog od ključnih aktera propagandno-informacionog rata koji se vodi protiv Rusije.

Podsećamo, EU je nedavno produžila sankcije naspram Rusije.

Izvor: Komersant.rs