MADURO PRETI AMERIKANCIMA: Odustanite i ne dolazite ovde, dobićete još jedan VIJETNAM

Predsednik Narodne skupštine Venecuele, Diosdado Kabeljo, uz prećutnu podršku Madura, zapretio je SAD da će organizovati “još jedan Vijetnam“ u slučaju da Trampova administracija odluči da napadne ovu zemlju, prenosi El Tiempo.

“Oni čak ni ne znaju kako će otići kasnije… oni će progutati prašinu ako pokušaju da kroče na našu domovinu… mi ćemo biti još jedan Vijetnam za njih, njihova noćna mora,“ rekao je on.

Ranije su mediji izveštavali da je u avgustu prošle godine, američni predsednik Donald Tramp, na sastanku o razmatranju sankcija protiv Venecuele, upitao svoje savetnike o mogućoj vojnoj intervenciji protiv Bolivarske Republike.

Preporučujemo FB stranice - geopolitika i najnovije vesti:

Sa ovom izjavom, on je govorio na sastanku Ustavne skupštine, na kom su razgovarali o akcijama “izdajnika domovine,“ naglašeno je u ovom izdanju.

Pre toga, venecuealanski predsednik Nikolas Maduro je pozvao vojsku da bude spremna da odvrati napad američke agresije i izjavio da nije potrebno smanjiti borbeno stanje čak ni na sekund. Maduro je takođe istakao da je Tramp počeo da govori o mogućnosti vojne operacije protiv Venecuele nakon posete predstavnika venecuelanske opozicije u Vašingtonu.

U Ministarstvu spoljnih poslova Rusije je scenario vojne intervencije u Venecueli klasifikovan kao neprihvatljiv, jer bi to moglo samo pogoršati situaciju u zemlji.

Pošto je Venecuela socijalistička država koja je čvrsto protiv američke intervencije u Latinskoj Americi, ona se smatra glavnim neprijateljem američkog imperijalizma u regionu. Maduro je takođe blizak saveznik sirijskog predsednika Bašara al Asada, čija se zemlja bori protiv američkog posredničkog rata još od 2011. godine.

Maduro ima za cilj da izbegne da se dogodi situacija kao u Siriji i bio je otvoren za dijalog sa opozicijom uprkos njihovom stalnom odbijanju političkog pomirenja i otvoreno je proglašen za nasilnika.

 

Izvor: Webtribune.rs

BONUS VIDEO

/// ZDES