AKO MIGRANTE NASELIMO U PUSTA SRPSKA SELA DOBIĆEMO TERORISTE: Beograd ne sme da ponovi grešku koju je načinila Evropa!

Stručnjak za bezbednost Ilija Životić kaže da migrante ne treba naseljavati po napuštenim selima istočne Srbije nego ih primiti u gradove gde će biti manjina i u njima im ne dozvoliti grupisanje u jednom kraju, nego ih rasporediti ravnomerno. Sve drugo vodi u getoizaciju, radikalizam, ekstremizam i na kraju – terorizam

Osnovna greška koju su ponovile sve evropske zemlje jeste ta što su migrante grupisale na jednom prostoru, kaže Životić.

– Sa uvećanjem broja na malom prostoru koji im je prvobitno bio namenjen, došlo je do eksplozije radikalizma i oni su počeli da zauzimaju okolne zgrade, pa zatim ulice. Ukoliko Srbija zbog ulaska u EU bude primorana da prihvati određeni broj ovih ljudi, moramo ih pravilno rasporediti po zemlji – istakao je Životić na Fakultetu političkih nauka, gde je održana tribina o migracijama.

Preporučujemo FB stranice - geopolitika i najnovije vesti:

Životić dodaje da osećaj bezbednosti nestaje u krajevima Evrope gde se naseljavaju migranti iz Avganistana i Pakistana:

– To se dešava jer oni donose velike kulturološke razlike koje su nama Evropljanima neprihvatljive i to dovodi do toga da evropski stanovnici napuštaju naselja gde se smeštaju migranti i tako nastaju „no-go“ zone.

 

Izvor: Mediji

BONUS VIDEO

/// ZDES