VULIN I DODIK: Srbija i Republika Srpska zajedno jačaju raketne sisteme

Milorad Dodik rekao je da je saradnja namenske industrije između Srbije i Republike Srpske dobra i da je rezulzat te saradnje sporazum o remontu raketnih sistema između preduzeća „Kosmos“ iz Banjaluke i „Jugoimport SDPR“ iz Beograda.

Naš cilj je da podignemo deo industrije koji je znatno oštećen intervencijom međunarodnog faktora, koji je doveo do potpunog disbalansa u BiH naglasio je Dodik.

U federaciji je ostalo šest funkcionalnih fabrika oružja i municije dok je u Srpskoj sve uništeno istakao je predsednik Republike Srpske.

Preporučujemo FB stranice - geopolitika i najnovije vesti:

Dodik je dodao da Srpska pokušava ne iz konkurentskog  nego iz čistog komercijalnog razloga da podigne određene vrste i tome imamo podršku ministarstva odbrane Srbije i ministra Vulina.

Ova saradnja je dogovorena na poslednjem sastanku Vučića i Dodika u Beogradu, Srbija će učiniti ogromne napore da Srpsku učini ekonomski moćnijom i da joj pomogne naglasio je Vulin.

„Kosmos“ može da računa na pomoć od sto miliona dinara, ministarstva odbrane Srbije, ovaj sporazum smo dugo radili ali je on ubrzan nakon sastanka Vučića i Dodika poručio je Vulin.

Ovaj sporazum se odnosi na remont avionskih motora i tenkovskih motora dodaje ministar odbrane Srbije.

Dokle god da je na čelu Srbije Aleksandar Vučić, Republika Srpska može da računa na punu podršku, diplomatski, ekonomski i politički kapaciteti Srbije biće uvek na raspolaganju rukovodstvu i narodu u Republici Srpskoj naglasio je Vulin.

 

Izvor: Kremlin

BONUS VIDEO

/// ZDES