DODIK: Republika Srpska treba da bude nacionalni prioritet Srbije

Milorad Dodik izjavio je danas da građani u Srbiji bez obzira na kojoj političkoj poziciji da se nalaze, treba da podrže i ojačaju pregovaračku poziciju Aleksandra Vučića i delegacije Srbije  na razgovoru o Kosovu i Metohiji.

Dodik je imao sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i naglasio je da su razgovarali o mnogim temama kao što su izbori u BiH, infrastrukturni projekti i situaciji sa Kosmetom.

Predsednik Republike Srpske je otkrio da je sa Vučićem najviše pričao o Kosmetu gde ga je Vučić upoznao sa svim pozicijama, određenim predlozima i svojim stavovima.

Preporučujemo FB stranice - geopolitika i najnovije vesti:

Dodik dodaje da razume poziciju predsednika Vučića koji ne prihvata da se napravi bilo kakvo rešenje na štetu Srbije i srpskog naroda.

Dodik je istakao da mu je Vučić rekao da će se pregovori Beograda i Prištine nastaviti u Briselu krajem ovog meseca.

Odnosi Republike Srpske i Srbije su nikada bolji, i Srpska je zainteresovana za dobra rešenja u Srbiji, naročito kada se radi o Kosmetu rekao je predsednik Republike Srpske.

Znamo koliko je teško pregovarati o tako važnom pitanju kao što je Kosmet, ali isto tako smatramo da je Republika Srpska nacionalni prioritet za Srbiju s obzirom da tamo živi milion i dvesta hiljada Srba, tu lekciju moraju da nauče ne samo ovi u Sarajevu nego i ovi na Zapadu, podvukao je Dodik.

 

Izvor: Kremlin

BONUS VIDEO

/// ZDES