RUSKI AMBASADOR ALEKSANDAR ČEPURIN: Srbi i Rusi su braća po krvi i veri, Rusija će podržati Srbiju u očuvanju suvereniteta

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin povodom dana Rusije na svečanom prijemu izjavio je da nam je potreban bezbedan i stabilan svet uzajemne saradnje i razumevanja bez robova i gospodara.

Rusiju sa Srbijom spaja hiljadu godina uzajemnog razumevanja i bratske ljubavi,pravoslavlje je učinilo Srbe i Ruse braćom ne samo po krvi nego i po veri naglasio je Čepurin.

Srbija i Rusija veoma aktivno razvijaju saradnju i siguran samda će u narednim godinama izaći na novi nivo dodao je ruski ambasador.

Rusija će razvijati veze sa Srbijom  u ekonomskoj, političkoj, kulturnoj i vojno-tehničkoj sferi rekao je Čepurin.

Preporučujemo FB stranice - geopolitika i najnovije vesti:

Ruski ambasador u Srbiji naglasio je da će Rusija podržati Srbiju u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Rezolucija 1244 SB UN je osnov za prihvatljivi kompromis sa Prištinom, Srbi su otporan narod i veoma je važno da je taj kompromis traži bez bahatog spoljneg pristiska istakao je Čepurin.

Svečanom prijemu u ruskoj ambasadi prisustvovali su: patrijarh Srpski Irinej, premijerka Ana Brnabić, ministar sponjih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković . . .

Izvor: Srpski glas

BONUS VIDEO

ALEKSANDAR ČEPURIN: Srbi i Rusi su braća po krvi i veri

/// ZDES