DA JE TRAMP IZABRAO OVAJ SCENARIO, TREĆI SVETSKI RAT BI POČEO U SUBOTU: Imao je 3 opcije pred sobom, evo šta je prelomilo!

Predsednik SAD Donald Tramp i američka vojna komanda imali su kao realnu opciju napade na ruske sisteme protivvazdušne odbrane u Siriji.

Volstrit žurnal piše da je Tramp nameravao da napadne ruske sisteme PVO.

Kako je naveo neimenovani izvor američkog lista upoznat sa situacijom, šef Pentagona Džejms Matis je predložio Trampu tri scenarija vojne operacije u Siriji.

Prvi je predviđao napada na sirijske objekte koje imaju veze sa hemijskim oružjem, drugi uništenje većeg broja ciljeva, uključujući sirijske komandne centre. U trećem scenariju su se na udaru našli i ruski sistemi PVO u Siriji.

Preporučujemo FB stranice - geopolitika i najnovije vesti:

Prema rečima izvora, Tramp je insistirao na napadu na ruske i iranske objekte u Siriji, ali je Matis uspeo da ga ubedi da napravi “hibridni plan”, koji je na kraju i bio realizovan.

SAD, Velika Britanija i Francuska izvele u noći između 13. i 14. aprila napad na Siriju kada je ispaljeno je oko 100 projektila. Nema žrtava u ovom napadu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je vojnu operaciju agresijom na suverenu državu, podsećajući da hemijski napad u Siriji nije potvrđen.

Izvor: Kurir