Počinje suđenje: Saška ima dokaze da ona nije kriva?

Saška Kovačević (23) iz Modriče te njezini pomagači Milo Joksimović i Aleksandar Vasiljević danas će se na Osnovnom sudu u Doboju naći oči u oči s katoličkim svećenikom I. K., koji ih je tužio za iznudu oko 250.000KM i ucjenu snimkama navodnog seksa koji je imao s jednom djevojkom dok je još bio u službi u Modriči.

– Suđenje nije otvoreno za javnost, tako je odlučila sutkinja Vesna Mikerević, potpredsjednica suda – saopštili su na sudu. Saška je neko vrijeme bila u pritvoru, a izašla je nakon što se nagodila s Okružnim tužilaštvom. Potpisala je sporazum o priznavanju krivice na osnovu kojeg joj je sud odredio jednogodišnju kaznu zatvora zbog počinjenih krivičnih djela ucjene i neovlaštenog fotografisanja.

– Morala se nagoditi jer joj je to savjetovao advokat kako joj ne bi izrekli veću kaznu. Ali ona ima brojne dokaze koji idu njoj u korist i koje je spremna javno objaviti – rekao je za 24sata.hr Nedjeljko Kovačević Bato, Saškin otac.

Afera koja je potresla Katoličku crkvu u BiH otkrivena je lani u avgustu u okviru akcije “Steroid”. Svećenik se obratio istražnim organima te su Sašku i njezina dečka uhapsili nakon što im je dao 15.000 KM u označenim novčanicama.

Preporučujemo FB stranice - geopolitika i najnovije vesti:

Zbog ucjene su optuženi i njezin dečko Aleksandar Vasiljević iz Doboja te Milo Joksimović iz Modriče.

Vasiljevića optužuju i zbog lažnog predstavljanja, jer se više puta svećeniku predstavio kao inspektor SIPA-e.

Joksimović je optužen zbog neovlaštenog snimanja, kao i zbog krađe dva sata, boce alkoholnog pića te 50 KM iz župnog ureda.

Neslužbeno doznajemo da bi Saškini advokati na suđenju mogli iznijeti nove dokaze koji bi mogli dodatno kompromitovati svećenika.

Izvor:24sata.hr