Connect with us

Društvo

Da li će neko odgovarati ako 1200 radnika ostane bez posla?

U svojoj želji da budu heroji koji će otkriti ekskluzivu ili kako bi se dodvorili moćnim ljudima novinari i blogeri često objavljuju tekstove prepune laži ili poluinformacija ne razmišljajući kakve to posledice može izazvati, posebno kada su u pitanju firme koje svoje proizvode prodaju u inostranstvu.

Sa takvom vrstom napada suočava se Slaven Ristić više od godinu dana. U jeku pandemije izazvane virusom kada je cijeli svijet bio blokiran Ristić je iskoristio brojne kontakte, kako u zemlji tako i u svijetu pokrenuvši paralelno akciju “Respiratori za Srpsku” u kojoj je prikupljeno gotovo dva miliona maraka i nabavku mobilne bolnice koju je među rijetkim na raspolaganju mogla imati Republika Srpska.

Za 4,2 miliona KM dogovorena je nabavka mobilne bolnice preko kompanije “Global Balkan” u vlasništvu Slavena Ristića, oni su obavili sve transakcije, a onda se umiješala birokratija i politika.

Naime, tada bez bilo kakvog razloga “Agencija za lijekove” odbija da ispostavi dozvole za već dogovorenu i plaćenu medicinsku opremu koja je bila neophodna za opremanje i funkcionisanje ove zdravstvene ustanove.

Vrijeme je prolazilo, dozvole nisu dolazile, niti bilo kakvo objašnjenje.

I pored urgiranja ministra da se dozvola izda hitno, a da se dokumentacija dostavlja kasnije jer se zbog okolnosti nije moglo vremenski planirati koliko će se sve čekati, iz Agencije za lijekove su šutjeli i odbijali izdati dozvolu. Kada su vidjeli da je nastao problem, generalni distributer Fazzini ponovo su odbili pokazujući da je cilj da ovaj projekat propadne, nanoseći time veliku štetu Republici Srpskoj i rizikujući živote građana.

Kako to kod nas biva, neostvareni blogeri i političari bez programa i vizije iskoristili su priliku kako bi u izbornoj godini pokušali sebi popraviti rejting praveći priloge kraj samo 20% bolnice konstruišući priču o velikoj prevari.

Iako je Slaven Ristić dokazao papirima da nije bilo nikakve zloupotrebe, a zatim vratio sav novac za mobilnu bolnicu budžet Republike Srpske zlonamjerni pojedinci i danas Ristića pokušavaju diskreditovati navodima iz ove lažne afere.

Ipak, u ovoj priči nije riječ samo o Slavenu Ristiću, već i o kompanijama koje vodi ovaj uspješni privrednik i iskreni humanitarac koje svojih 95% proizvoda izvoze u inostranstvo.

Postavlja se pitanje, da li je nekome cilj da njegove kompanije zbog laži u medijima izgube brojne ugovore u inostranstvu i 1.200 radnika ostane bez posla na čemu bi lešinari ponovo pokušali profiteri ili to možda rade iz čistog amaterizm ne shvatajući ništa ozbiljno jer nikada u životu nisu ništa ni stvorili.

Za kraj, ostaje pitanje da li bi barem tad neko odgovarao za laži i nanesenu štetu….

izvor: Kosmopol.rs

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

BALATON: Ljubomora u vezi može biti simpatična

Kolumna

BALATON: Kako sam shvatila suštinu života

Kolumna

POSEBNA: Djevojka koja se razumije sa životinjama

Društvo

“Delije” Modriča paketićima obradovali djecu koja žive u teškim uslovima

Sport

RUSI PIJU OVAJ NAPITAK ZIMI I ZATO PUCAJU OD ZDRAVLJA: Sastojci su sjajni i lako se pravi, morate da probate!

Magazin

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!