Connect with us

Inspiracija

Šta je ključ uspeha?

Neophodam uslov za naporan rad je samodisciplina. Uspjeh je moguć samo ukoliko možete da prevaziđete prirodnu sklonost ka shvatanju prečica i biranju lakšeg puta. Trajan uspjeh je moguć samo ako ste sposobni da na duže vrijeme disciplinovano i naporno radite.

Kao što sam već pomenuo u uvodu, u životu sam krenuo bez novca i privilegija. Godinama sam radio fizičke poslove, na kojima sam zarađivao tek toliko da preživim od jedne do druge isplate. U trgovinu sam ušao kad više nisam mogao da nađem fizički posao. Tu sam mjesecima tapkao u mjestu sve dok nisam počeo da se pitam: „Zašto su neki trgovci uspješniji od drugih?“

Jedan veoma uspješan trgovac mi je rekao da najuspješnijih 20 procenata trgovaca zaradi 80 procenata novca. To nikada ranije nisam čuo. To je značilo da 80 procenata manje uspješnih mora da se zadovolji s preostalih 20 procenata, s onim što ostane pošto najuspješniji uzmu lavovski dio. Upravo tada sam odlučio da uđem u tih 20 procenata. Ova odluka mi je promijenila život.
Veliki zakon

Onda sam naučio „Gvozdeni zakon svemira“, koji omogućava ulazak u 20 procenata najboljih. To je zakon uzroka i posljedice, ili setve i žetve – „Za svaku posljedicu postoji određeni uzrok ili više njih“.

Prema ovom zakonu, ako želite da ostvarite uspjeh u bilo kojoj djelatnosti, morate utvrditi kako se uspjeh u toj oblasti postiže i onda neprestano primjenjivati te aktivnosti i vještine dok ne postignete iste rezultate.

Evo pravila:“ Ako stalno iznova radite ono što rade uspješni, ništa vas ne može spriječiti da na kraju uživate u istoj nadoknadi kao i oni. Ali ako ne činite ono što čine uspješni, ništa vam ne može pomoći.“

Zakon setve i žetve, iz Starog Zavjeta, jeste varijacija zakona uzroka i posljedice. On kaže:“Šta god da čovjek sije, to će i požnjeti.

“ Ovaj zakon tvrdi šta god uložite, to i dobijete. Takođe kaže da od onoga što ste posijali u prošlosti zavisi da li će te danas nešto žeti. Zato, ako niste zadovoljni svojim sadašnjim „usjevom“, na vama je da, počevši od danas, počnete da sadite novi, da počnete da radite više onih stvari koje vode uspjehu – i da prestanete s djelatnostima koje ne vode nikuda.

Izvor: Kosmopol.rs / Napisao: Brajan Trejsi

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

BALATON: Ljubomora u vezi može biti simpatična

Kolumna

BALATON: Kako sam shvatila suštinu života

Kolumna

POSEBNA: Djevojka koja se razumije sa životinjama

Društvo

“Delije” Modriča paketićima obradovali djecu koja žive u teškim uslovima

Sport

RUSI PIJU OVAJ NAPITAK ZIMI I ZATO PUCAJU OD ZDRAVLJA: Sastojci su sjajni i lako se pravi, morate da probate!

Magazin

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!