Connect with us

Posao i karijera

Platite koliko je potrebno

Evo jednostavnog recepta u tri dela za uspeh na poslu: dođite na radno mesto malo ranije, radite malo marljivije i ostanite malo duže. Ovo će vam dati takvu prednost nad konkurentima da vas nikada neće dostići.

Dođite na posao jedan sat pre svih ostalih. Upotrebite to vreme da organizujete svoj dan i počnete da radite na svojim najvažnijim zadacima. Postarajte se da, bez obzira na to kada vaš šef dolazi na posao, budete tamo pre njega.

Drugo, radite malo marljivije. Ne gubite vreme. Ne ćaskajte sa saradnicima. Radite za vreme pauze za ručak da biste uvek mogli uspešno da obavite svoje glavne zadatke i odgovornosti.

Treće, radite jedan sat duže od svojih saradnika. Ako oni odu u pet, vi ostanite do šest. Iskoristite to dodatno vreme da završite važne zadatke i organizujete se za sledeći dan.

Kada dolazite na posao sat ranije, radite i u vreme pauze za ručak i jedan sat duže, dodajete puna tri produktivna sata svom radnom danu. Pošto vas u toku ovih perioda niko ne prekida, u stvari ćete postići dva ili tri puta više nego u toku ostalih radnih sati kada vas stalno ometaju drugi ljudi i telefonski pozivi.

U stvari, možete udvostručiti ili čak utrostručiti produktivnost, kvalitet rada i rezultate jednostavnim dodavanjem ova tri sata svom radnom danu. Pri tom je najbolje to što ranijim dolaskom i dužim ostajanjem na poslu ništa ne gubite. Samo izbegavate saobraćajne gužve i zastoje kojima je većina izložena na putu do posla i u povratku kući.

Izvor: Kosmopol.rs

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

BALATON: Ljubomora u vezi može biti simpatična

Kolumna

BALATON: Kako sam shvatila suštinu života

Kolumna

POSEBNA: Djevojka koja se razumije sa životinjama

Društvo

“Delije” Modriča paketićima obradovali djecu koja žive u teškim uslovima

Sport

RUSI PIJU OVAJ NAPITAK ZIMI I ZATO PUCAJU OD ZDRAVLJA: Sastojci su sjajni i lako se pravi, morate da probate!

Magazin

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!