Connect with us

Inspiracija

Naporan rad je ključ uspeha

Neophodan uslov za naporan rad je samodisciplina. Uspeh je moguć samo ukoliko možete da prevaziđete prirodnu sklonost ka hvatanju prečica i biranju lakšeg puta. Trajan uspeh je moguć samo ako ste sposobni da na duže vreme disciplinovano i naporno radite.

Piše: Brajan Trejsi

Kao što sam već pomenuo u uvodu, u život sam krenuo bez novca i privilegija. Godinama sam radio fizičke poslove, na kojima sam zarađivao tek toliko da preživim od jedne do druge isplate. U trgovinu sam upao kad više nisam mogao da nađem fizički posao. Tu sam mesecima tapkao u mestu sve dok nisam počeo da se pitam: “Zašto su neki trgovci uspješniji od drugih?”

Jedan veoma uspješan trgovac rekao mi je da najuspješnijih 20 procenata trgovaca zaradi 80 procenata novca. To nikada ranije nisam čuo. To je značilo da 80 procenata manje uspješnih mora da se zadovolji s preostalih 20 procenata, s onim što ostane pošto najuspešniji uzmu lavovski deo. Upravo tada sam odlučio da uđem u tih 20 procenata. Ova odluka mi je promenila život.

Izvor: Kosmopol.rs

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

BALATON: Ljubomora u vezi može biti simpatična

Kolumna

BALATON: Kako sam shvatila suštinu života

Kolumna

POSEBNA: Djevojka koja se razumije sa životinjama

Društvo

“Delije” Modriča paketićima obradovali djecu koja žive u teškim uslovima

Sport

RUSI PIJU OVAJ NAPITAK ZIMI I ZATO PUCAJU OD ZDRAVLJA: Sastojci su sjajni i lako se pravi, morate da probate!

Magazin

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!