Connect with us

Posao i karijera

Ovo je način za uspeh u poslu

Uspeh nije slučajnost. Nažalost, nije ni neuspeh. Uspeh postižete kad uvek iznova radite ono što čine drugi uspešni ljudi, sve dok vam takvo ponašanje ne pređe u naviku. Slično tome, neuspeh pretrpite kada propustite priliku da uradite ono što rade uspešni. I u jednom i u drugom slučaju priroda je neutralna. Priroda ne staje ni na čiju stranu. Prirodu nije briga. Ono što vam se događa jednostavno je stvar zakona – zakona uzroka i posledice.

Piše: Brajan Trejsi

Možete smatrati sebe mašinom s mehanizmom za automatsko uključivanje. Vaš mehanizam za automatsko uključivanje je to što vas gotovo neodoljivo privlače faktor trenutne koristi i linija najmanjeg otpora koje sam opisao u uvodu. Kad nema samodiscipline, uključuje se vaš automatski mehanizam. To je uzrok slabih rezultata i toga što ne ostvarujete realne mogućnosti.

Kada ne radite sračunato, svesno i neprekidno na tome da činite, budete i imate ono što za vas predstavlja uspeh, na delu je vaš automatski mehanizam. To se završi time što se bavite onim kratkoročno zabavnim, lakim i bezvrednim stvarima koje u dužem razdoblju dovode do osećaja neostvarenosti, finansijskih briga i neuspeha.

Izvor: Kosmopol.rs

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

BALATON: Ljubomora u vezi može biti simpatična

Kolumna

BALATON: Kako sam shvatila suštinu života

Kolumna

POSEBNA: Djevojka koja se razumije sa životinjama

Društvo

“Delije” Modriča paketićima obradovali djecu koja žive u teškim uslovima

Sport

RUSI PIJU OVAJ NAPITAK ZIMI I ZATO PUCAJU OD ZDRAVLJA: Sastojci su sjajni i lako se pravi, morate da probate!

Magazin

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!