Connect with us

Društvo

Lekcija života kojoj nas uči Dragoš Kalajić

-Neophodno je stvarati “paralelne” prostore, uzdizati citadele verodostojne alternative koji su virtuelni centri kristalizacije nove, utopijske, kulture. Dakle, nikakav “kontakt” sa neprijateljem, nikakav sukob ili dijalog, polemike ili kompromis – već izdvojena delotvornost i priprema obnove vrednosti i radosti života – rekao je Dragoš Kalajić.

Objašnjenje Dragoslava Bokana:

-I Dragošev solarni kodeks i lunarni obljesci noćnih razmišljanja nas vode u istom pravcu na večnim, zvezdanim putevima tradicije.

Uče nas o nemogućnosti lakih (istorijskih i političkih) prečicau ma čemu da radimo, a posebno kada je reč o metodama naše borbe, potpuno van uobičajene (polemičke) optike.

Stvarati sopstveno ostrvce istine i lepote, koje treba marljivo i uporno širiti – sve dok ne postane kontinent, i veći od čitave planete, ravan beskraju Vaseljene.

To je snaga imaginacije, moć stvaralačke mašte laserski usmerene u pravcu nečeg važnijeg i uzvišenijeg od nama namenjenih, svakodnevnih života(renja).

Tačno u zlatnom preseku između mudrog jahanja tigra i veličanstvene samurajske mirnoće, nalazi se naš uski i spasonosni put, dostojan našeg herojskog, božanskog porekla.

Samo tako.

Izvor: Kosmopol.rs

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

BALATON: Ljubomora u vezi može biti simpatična

Kolumna

BALATON: Kako sam shvatila suštinu života

Kolumna

POSEBNA: Djevojka koja se razumije sa životinjama

Društvo

“Delije” Modriča paketićima obradovali djecu koja žive u teškim uslovima

Sport

RUSI PIJU OVAJ NAPITAK ZIMI I ZATO PUCAJU OD ZDRAVLJA: Sastojci su sjajni i lako se pravi, morate da probate!

Magazin

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!