Connect with us

Društvo

Zvicer ostao bez 100 miliona evra: Policija otkrila detalje šverca kokaina iz Ekvadora

Policija na Malti zaplenila je 740 kilograma kokaina vrednosti 100 miliona evra koji je pripadao ozloglašenom crnogorskom “kavačkom klanu”.

Šverc droge finansirali su vođa “kavčana” Radoje Zvicer i šefovi srpskog i slovenačkog ogranka tog klana Veljko Belivuk (35) i Klemen Kadivec (30).

Prema pisanju lokalnih medija, velika količina narkotika otkrivena je na brodu koji je bio na putu iz Ekvadora ka luci Kopar u Sloveniji.

– Policija je pregledala 1.080 kutija banana, a 37 kutija je sadržalo ukupno 740 paketa kokaina, za koji je potom laboratorijski utvrđeno da je vrlo visoke čistoće. Da je ta droga stigla na ulicu vredela bi 100 miliona evra – prenosi portal “Tajm ov Malta”.

Istragom je utvrđeno da su nabavku i krijumčarenje 740 kilograma kokaina finansirali zloglasni crnogorski “kavački klan” i njegove ispostave u Sloveniji i Srbiji.

– Na čelu mafije je Radoje Zvicer, koji je u bekstvu. Ogranak te bande u Sloveniji vodio je Klemen Kadivec, a u Srbiji Veljko Belivuk. Oni su planirali da kokain najvećim delom rasture na teritoriji Austrije i Nemačke, a to je trebalo da organizuje blizak Belivukov saradnik Dario Đorđević Dekster. Međutim, taj plan je propao nakon što je prošlog meseca u Sloveniji uhapšeno 60 pripadnika “kavačkog klana”, među kojima je bio i Kadivec, a nedavno u Beogradu i Austriji Dekster i njegova banda – piše “informer”.

Policija je utvrdila da je mafija imala ustaljenu proceduru nakon što bi kokain stigao u luku Kopar. Naime, slovenačka ekipa bi pretovarila drogu i na svaki paket bi utisnula žig sa srpskim grbom sa četiri ocila.

Zatim su paketi prevoženi kamionima u količinama do 42 kilograma nedeljno po turi. U nekim slučajevima drogu su prevozila i po dva kamiona istovremeno, što znači da su prebacivali više od 80 kilograma nedeljno. Droga je uglavnom krijumčarena u Austriju i Nemačku. Odatle je distribuciju kokaina preuzimao Dario Đorđević Dekster.

Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković i još 20 pripadnika njihovog mafijaškog klana uhapšeni su 4. februara i otad su u pritvoru. Terete se da su pod plaštom Partizanove navijačke grupe “Principi” ubijali, reketirali i preprodavali ogromne količine droge.

Izvor: 24sedam.rs

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top Vesti

Vučić napadnut na samitu Brdo Brioni

Politika

Dodikovi jači od korone, obrnuli milione uprkos pandemiji

Politika

U CRNOJ GORI POLITIČKI RAT BUKTI: Krivokapić zapretio i “ućutkao” Đukanovića

Politika

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Copyright © 2018 Jawn Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!