Connect with us

Politika

DNS: Viškoviću podnesi ostavku, ponizio si Srpsku

Demokratski narodni savez ponovo poziva premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da odgovori – da li se uplašio Tužilaštva BiH pa je poslao bager da poruši crkvu u Кonjević Polju, umjesto da ona bude dostojanstveno prenesena na drugu lokaciju. Takođe, Viškoviću su ponovili poziv da podnese ostavku zbog poniženja Republike Srpske i srpskog naroda.

“Pitaćemo vas predsjedniče Vlade Republike Srpske, svaki dan, sve dok ne odgovorite – da li ste tri dana pred vandalsko rušenje crkve bili u Tužilaštvu BiH i da li ste saslušani u svojstvu osumnjičenog zbog nesprovođenja presude Evropskog suda za ljudska prava?”, kaže se u saopštenju DNS-a i dodaje:

– Zašto predsjedniče Vlade Republike Srpske Radovane Viškoviću, niste prenijeli crkvu, ciglu po ciglu, kao što dolikuje i kao što su radili čak i komunisti ateisti, nego ste odlučili da ostanete upamćeni kao Srbin koji je u miru vandalski i bezbožno srušio crkvu!? Zar ste se toliko uplašili? Zar ste toliko ”veliki Srbin i vjernik” da se naroda ne stidite a Boga ne bojite?

Na kraju DNS navodi da ljudi poput predsjednka Vlade Republike Srpske završavaju na sramnim stranicama istorije i ne zaslužuju da vode naš narod.

“Zato vas pozivamo, budite čovjek i zbog strašnog čina, kojim ste povrijedili sve pravoslavce, ponizili Republiku Srpsku i naš narod, podnesite ostavku”, kaže se u saopštenju DNS-a.

Izvor: BN

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top Vesti

Vučić napadnut na samitu Brdo Brioni

Politika

Dodikovi jači od korone, obrnuli milione uprkos pandemiji

Politika

U CRNOJ GORI POLITIČKI RAT BUKTI: Krivokapić zapretio i “ućutkao” Đukanovića

Politika

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Copyright © 2018 Jawn Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!