Connect with us

Politika

VUJOVIĆ: Novi zakon doprineće efikasnijem rešavanju problema buke

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović rekla je danas na javnoj raspravi u Beogradu, povodom predstavljanja Nacrta Zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini upravnicima stambenih zajednica iz centralnih beogradskih opština, da je Nacrt zakona veoma značajan za velike gradove širom Srbije, naročito za centralna gradska jezgra gde je problem buke najizraženiji.

Vujović je istakla da su u Nacrt zakona, na predlog grada Beograda, uneta i dva člana koji se odnose na buku iz ugostiteljskih objekata.

“Ono što je predviđeno zakonskim odredbama jeste to da će stručne organizacije meriti buku, a ta nadležnost poveriće se i Komunalnoj miliciji u lokalnim samoupravama. Zahvaljujem Gradu Beogradu što je dao kvalitetne inicijative, koje smo naravno uvažili. To će značiti i za druge velike gradove u Srbiji koji imaju slične probleme i doprineće kvalitetnijem životu građana”, rekla je Vujović.

Vujović je naglasila da su Nacrtom zakona transponovane odredbe Direktive EU, definisano je šta je buka u životnoj sredini i proširena lista izvora buke, a unete su i izmene u pogledu nadležnih organa za izradu strateških karata buke i akcionih planova.

“Nacrt zakona je na javnoj raspravi do 23. juna. Očekujem da će do tada stići sve sugestije i kvalitetni predlozi. Ovo je prilika da se sve zainteresovane strane uključe kako bi se unapredio tekst Nacrta zakona pre usvajanja”, rekla je Vujović.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zahvalio je ministarki Vujović jer je, kako je rekao, prepoznala ovaj problem i prva od svih reagovala.

Izvor: Tanjug

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top Vesti

Vučić napadnut na samitu Brdo Brioni

Politika

Dodikovi jači od korone, obrnuli milione uprkos pandemiji

Politika

U CRNOJ GORI POLITIČKI RAT BUKTI: Krivokapić zapretio i “ućutkao” Đukanovića

Politika

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Copyright © 2018 Jawn Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!