Connect with us

Politika

VUJOVIĆ: Ljudski faktor razlog požara na deponiji u Kovinu

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je, povodom požara koji je izbio na deponiji u Kovinu, da je na zahtev ministarstva nedavno urađen kompletan i detaljan snimak deponije, na osnovu kojeg je utvrđeno da nema zapaljivih gasova koji bi mogli da dovedu do požara. Ovde se radi o ljudskom faktoru, zbog čega je opština Kovin podnela krivičnu prijavu protiv NN lica.

Vujović je dodala da je ministarstvo obezbedilo video nadzor za praćenje stanja na deponiji, kao i sredstva za zatvaranje i rekultivaciju deponije, koja će moći da budu povučena kada se pronađe adekvatno rešenje za odlaganje otpada iz opštine Kovin.

Na naše insistiranje, u martu ove godine, deponija je zatvorena, a otpad je privremeno preusmeren na regionalnu deponiju u Pančevu. Nakon što je utvrđeno da gasovi nisu uzrok požara na deponiji u Kovinu, lokalna samouprava je odlučila da otpad ponovo odlaže na svojoj teritoriji do izgradnje transfer stanice, koja je rešenje za otpad iz opštine Kovin, ali i preduslov za sanaciju ove nesanitarne deponije, rekla je Vujović.

Ministarka je naložila lokalnoj samoupravi da pojača inspekcijski nadzor na deponiji, dok se ne steknu uslovi da se ona trajno zatvori i sanira, na čemu se intenzivno radi.

Izvor: Tanjug

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top Vesti

Vučić napadnut na samitu Brdo Brioni

Politika

Dodikovi jači od korone, obrnuli milione uprkos pandemiji

Politika

U CRNOJ GORI POLITIČKI RAT BUKTI: Krivokapić zapretio i “ućutkao” Đukanovića

Politika

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Copyright © 2018 Jawn Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!