Connect with us

Politika

Nešić poručio da Mladić ostaje pozitivna ličnost za srpsku istoriju

Današnja presuda generalu Ratku Mladiću još jedan je dokaz da nema pravde za srpski narod, poručio je ovo lider DNS Nenad Nešić nakon što je Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske drugostepenu presudu kojom ga je osudilo na kaznu doživotnog zatvora.

Nešić ističe da je očekivao da će general Ratko Mladić biti oslobođen, a u najgorem slučaju da će postupak biti ponovljen. Na žalost, kako ističe on, to se nije desilo.

– Ako je namjera uspostavljanja suda u Hagu bila pravda i pomirenje jasno je da ništa od toga nije postignuto. Naprotiv, poslana je loša poruka i dodatno su podignute tenzije, što je vidljivo danas u Federaciji BiH. Poslana je poruka jednima da mogu raditi sve nekažnjeno, a drugima da će biti kažnjeni, bez obzira na dokaze. Ponovo je politika bila iznad prava i pravde i to je tragičan epilog rada Haškog tribunala – kaže Nešić za Srpskainfo.

On ističe da nema pravde za srpski narod jer da ga ima neko bi danas odgovarao zbog toga što su srpski etnički očišćeni u Sarajevu, Hrvatskoj i na Kosovu i Metohiji.

– Na žalost, srpska suza nema roditelja i srpska suza nije ista kao druge suze naroda koji žive na Balkanu. General Ratko Mladić je bio i ostaće pozitivna istorijska ličnost za srpski narod. Sama činjenica da današnja odluka Žalbenog vijeća nije bila jednoglasna po nijednoj tački jasno potvrđuje da je riječ o političkoj, a ne o pravnoj i pravednoj presudi – poručuje Nešić.

Izvor: Srpskainfo.com

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top Vesti

Vučić napadnut na samitu Brdo Brioni

Politika

Dodikovi jači od korone, obrnuli milione uprkos pandemiji

Politika

U CRNOJ GORI POLITIČKI RAT BUKTI: Krivokapić zapretio i “ućutkao” Đukanovića

Politika

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Copyright © 2018 Jawn Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!