Connect with us

Politika

OTKRIVENO: Evo kakvu je prevaru uradio Jovičić i zbog čega je završio u zatvoru

Prvi čovek Palilule razotkriven je nakon hapšenja četvorice investitora sa Palilule u martu. Istragom se došlo do Jovičića, kod koga su pronađene označene novčanice.

Aleksandar Jovičić, uhapšeni predsednik opštine Palilula, napravio je grešku u koracima, na osnovu koje je otkrivena šema reketiranja građevinskih investitora.

Kako 24sedam saznaje, razotkriven je nakon što su u martu uhapšena četvorica investitora sa Palilule, među kojima je bio i nekadašnji predsednik ove opštine Danilo Bašić. Istragom se došlo do Jovičića, kod kog su pronađene označene novčanice.

Jovičić je, kako se sumnja, za svaki nelegalno izgrađeni kvadratni metar uzimao od investitora po 25 evra za takozvanu zaštitu, koja je podrazumevala da opština neće slati građevinsku inspekciju i da će se, lažnom dokumentacijom, objekti legalizovati.

– Za svaki kvadratni metar nelegalne gradnje uzimalo se po 25 evra, i to je podrazumevalo garanciju predsednika opštine da građevinska inspekcija neće izlaziti na teren. Kad radovi dostignu određenu spratnost i gradnja se privede kraju, pravljeni su papiri za legalizaciju. U pitanju je bila uigrana ekipa, koja je ovakvom šemom uzela ogromne pare – saznaje naš protal od izvora bliskog istrazi.

Prema nepotvrđenim informacijama, u nekim slučajevima reket od 25 evra “konvertovan” je u kvadrate, tako da je građevinska mafija sa Palilule za takozvanu zaštitu uzela brojne stanove u izgrađenim zgradama.

Pored Jovičića, uhapšeni su građevinski inspektori sa opštine, kao i šef Odseka za društvene delatnosti.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije – Odeljenja za borbu protiv korupcije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su pre četiri dana Jovičića zbog sumnje da je omogućio izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji Opštine Palilula.

On se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28 miliona dinara.

Građevinski inspektori se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su, nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima i potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata.

Jovičić, član SNS, uhapšen je u svojoj kancelariji i određen mu je pritvor do 30 dana.

Izvor: 24sedam.rs

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top Vesti

Vučić napadnut na samitu Brdo Brioni

Politika

Dodikovi jači od korone, obrnuli milione uprkos pandemiji

Politika

U CRNOJ GORI POLITIČKI RAT BUKTI: Krivokapić zapretio i “ućutkao” Đukanovića

Politika

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Copyright © 2018 Jawn Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!