Connect with us

Društvo

LEGIJA U JAKO TEŠKOM STANJU U ĆELIJI: Dramatično upozorenje bivšeg upravnika zatvora!

Nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije i osuđeni za ubistvo Zorana Đinđića Miodrag Ulemek Legija je u Zabeli u teškom psihičkom i fizičkom stanju. Sa njim ne sme niko da priča, nijedan stražar, nijedan nadzornik, i to mu je najteže. Ne znam koliko će još izdržati iza rešetaka. Za razliku od njega, Zvezdan Jovanović se dobro drži.

Ovo tvrdi Trivun Ivković, nekadašnji upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici i čovek koji i dan-danas zna šta se dešava iza rešetaka u zatvorima širom Srbije.

– Znam da je Legiji izuzetno teško, saznao sam to iz prve ruke. Znam ga lično i s ratišta, dolazio je kod mene, moji ljudi su odlazili u njegov centar u Kulu. Nije Legiji lako. Bivši šef Državne bezbednosti Rade Marković već ima drugačiji tretman. Država je pokazala da niko nema prava da ubije premijera, ali da li su to oni uradili, to ne znam. Zvezdan Jovanović, koji je osuđen što je ubio Đinđića, jasno je rekao upravi zatvora: “Komotno zacementirajte vrata, ja neću da idem u šetnju jer to nisam uradio” – kaže Ivković.

Podsetimo, Legiji i Jovanoviću su u oktobru 2009. potvrđene tada maksimalne kazne od 40 godina. Oni su smešteni u takozvanom srpskom Alkatrazu u Požarevcu. Legija je prošle godine najavio da će uložiti žalbu jer se već 16 godina nalazi u strogoj izolaciji, koja mu je produžena do jula 2022.

Pre tri godine je uspeo da se izbori za pravo da se sa decom viđa bez neprobojnog stakla, a od januaru 2020. i sa suprugom Aleksandrom Ivanović ima neposredan kontakt. U zatvoru ga posećuju tri ćerke, koje ima iz braka sa Aleksandrom, kao i ćerka iz prvog braka s novinarkom Majom Luković. Međutim, dugogodišnja izolacija je pogubno uticala i na njegovo telo i um.

– Predsednik suda na svake dve godine po službenoj dužnosti ispituje da li on treba da ostane u strogo čuvanom delu zatvora. Odluka se donosi na osnovu izveštaja iz zatvora, policije i službi bezbednosti, kao i mišljenja tužioca – rekli su medijima izvori iz suda.

Bivši upravnik KPZ Sremska Mitrovica ističe da mu je veoma žao što je Đinđić ubijen:

– Jako bih voleo da je živ i da može da vidi propast svoje politike, kao što je to video Koštunica. Ko je njima branio da od 2000. do 2012. dižu ekonomiju? Niko, nego im je bilo bitno da prodaju i namire sebe. Vidimo ko sada diže ekonomiju, možemo da ih volimo ili ne volimo, ali dižu je Vučić i njegovi. Ovi prethodni su upropastili i ono što je bilo dobro.

O Kristijanu

Kristijan Golubović je vrlo disciplinovan u zatvoru. Inače je disciplinovan, to ste mogli da vidite po ovim “Farmama”. To što on priča kad izađe je drugo, ali u zatvoru je disciplinovan. Niko Kristijanu nije šamar udario ako nije zaslužio. Za razliku od njega, nagrabuse one sitne jajare, razbojnici koji misle da mogu da prave belaj po zatvoru.

O Arkanu

Željko je moj drug s ratišta. Kada je bilo bombardovanje, on kaže da treba da ide na Kosovo jer i moji tamo ginu, ali mu je Sloba rekao da ne mrda iz hotela “Hajat”. Svako veče u 20 časova je morao da bude u hotelu kako bi ga strani novinari videli, da ne bi bilo da je na Kosovu. Sloba mu nije dao da ide na Kosovo jer bi to odmah bilo da su to paravojne organizacije.

O Slobi Miloševiću

Bio sam njegov saradnik. U seriji su oni koji su hteli da ga zatvore kao narodne heroje. Da je bio takav, ne bi njemu jedan Čeda dolazio na vrata, ne bi im dozvolio da uzmu tolike pare, ne bi oni njega hapsili, već on njih. Đinđić je instaliran, milioni su dati. Šta mislite, s kim su bili na vezi Luković i Spasojević (vođe “zemunaca”), ko ih je zvao posle otmice Miškovića da im kaže: “Uzeli smo pare, pustite ga”. NJega su izdali najbliži saradnici.

O Ćuruviji

On je došao kod mene. Bio je vrlo bistar novinar. I ja sam ga dočekao, a tu je bila slika Slobodana Miloševića. On me tada pitao kad će Sloba doći kod mene u zatvor. Ja sam mu rekao da će Sloba doći u zatvor kada budemo pravili 105 godina postojanja KP doma jer za 100 godina svi su bili, sem Slobe. Tada sam ga vodio u obilazak zatvora.

O Petom oktobru

Razočarao sam se u 5. oktobar, mislio sam da će da krene nabolje. Moj KP dom je bio treći izvoznik u Sremu, posle toga to je sve propalo. To žute nije interesovalo. Sve su rasprodali, pokupili i ništa od toga nije ostalo.

Izvor: Srpski telegraf

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

1 Comment

1 Comment

  1. Фуздрај

    June 5, 2021 at 3:03 pm

    Господе Исусе Христе, Спаситељу душа наших, помилуј Милорада Улемека грешнога.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top Vesti

Vučić napadnut na samitu Brdo Brioni

Politika

Dodikovi jači od korone, obrnuli milione uprkos pandemiji

Politika

U CRNOJ GORI POLITIČKI RAT BUKTI: Krivokapić zapretio i “ućutkao” Đukanovića

Politika

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Copyright © 2018 Jawn Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!