Connect with us

Društvo

ROĐAK DIJANE HRKALOVIĆ DILOVAO KOKAIN ZA KAVČANE?! Bio glavna veza Velje Nevolje sa Slovenijom

Slovenačka policija uhapsila je oko 60 članova kavačkog klana, među kojima je Željko Hrkalović, rođak bivše državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović. Sumnja se da je Hrkalović bio glavna veza Veljka Belivuka sa Slovenijom.

Osnivanje klana Češljanje sumnjivih mobilnih telefona policiju je dovelo do Milana Vujotića iz Podgorice, koji se sumnjiči da je 2018. odobrio Filipu Vrziću da u Sloveniji oformi ogranak kavačkog klana.

– Vujotić je na aplikaciji “Skaj” navodno imao nadimak Lavitese. Svojevremeno se u Sloveniji krio s Igorom Božovićem, koji je u aprilu ove godine uhapšen u Portugalu sa svojim sinom Vladimirom upravo zbog sumnje da je učestvovao u stvaranju “kavčana” u Sloveniji – naveo je izvor.

Vujotićev zadatak je bio da organizuje transport kokaina iz Španije, kao i briga o prljavom novcu zarađenom prodajom. Sumnja se da je slovenački ogranak kavačkog klana od 8. decembra 2019. do jula 2020. od droge zaradio 3.821.525 evra. Taj novac su kasnije slali u Beograd, a navodno su ga preuzimali i ulagali u kriminalne poslove Veljko Belivuk i Marko Miljković.

– Policija istražuje da li je transfer novca u Beograd omogućio upravo Hrkalović, kao i da li mu je u tome eventualno pomogla kontroverzna državna funkcionerka – objašnjava  sagovornik.

Filip Vrzić, koji je na “Skaj” telefonima imao nadimke Roni, Drug i No10, označen je kao vođa klana, a njegova desna ruka navodno je bio Klemen Kadivec.

– Važnu ulogu u bandi imali su i Marko Škrabec, Darko Nevzatović i Slađan Petrović. Vrzić je sa Kadivcem osnovao kompanije koje su bile pokriće za njihove kriminalne poslove. Navodno, oni su u Kopru registrovali preduzeća za transport, a Vrzić je pravio bunkere u vozilima koja su koristili za šverc droge i oružja, ali i za prebacivanje novca u Srbiju. Sumnja se da je krajem 2019. titulu vođe „kavčana“ preuzeo Marko Škrabec nakon što je Kadivec krajem leta iste godine uhapšen zbog ubistva Danijela Božića – tvrdi sagovornik.

Šestorica u pritvoru Inspektori su “kavčane” uhapsili u Ljubljani, Kranju, Mariboru i Kopru, nakon čega su pretresli 23 stana koja su koristili.

– Većina uhapšenih braniće se sa slobode, a pritvor je određen za šestoricu kriminalaca koji se sumnjiče da su bliski vođama klana, među kojima je Radoje Zvicer, koji je u bekstvu od hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića 4. februara. Nakon što je slovenačka policija uhapsila njegove sledbenike, Crna Gora je za Zvicerom zvanično raspisala međunarodnu poternicu. Sumnja se da se on najpre krio u Južnoj Americi, odakle je, navodno uz pomoć kolumbijskog narko-kartela, avionom doleteo u istočnu Evropu – kaže izvor.

Izgubili tovar s Veljinom drogom

Policija je 2019. godine na jedrilici u blizini Azorskih ostrva u Atlanskom okeanu zaplenila 800 kilograma kokaina vrednog 50 miliona evra. Kako prenose slovenački mediji, tovar je pripadao upravo slovenačkim “kavčanima”. Međutim, izvor Alo! navodi da je deo te droge bio namenjen ekipi Veljka Belivuka koja je radila pod paravanom navijačke organizacije “Principi”. Na paketima se nalazila slika Gavrila Principa, koji je zaštitni znak navijača sa južne tribine.

– Sumnja se da je i ova isporuka narkotika obavljena po nalogu vođa kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana – kaže naš izvor.

Zaplenjeni narkotici

U dokumentu koji nosi oznaku “inferno” naznačeno je koju su drogu švercovali “kavčani” i u kojim količinama: – najmanje 790 kilograma kokaina – 2.249 kilograma konoplje – 96 kilograma hašiša – 10 kilograma heroina – 30 litara amfetamin baze Antrfile 3 Tesla i Gonzales radili za Zvicera.

Uhapšeni članovi “kavčana” u aplikaciji “Skaj” imali su interesantne i šifrovane nadimke, među kojima su: Notorius Big (po preminuloj legendi rep muzike iz SAD), Majstor, Home ili Lusy, Jorgić, Tripl X, Vulfi, Matan, Gospodin Fini, Roki Novi Tesla, Bejl Novi, Lukbek, Bari, Lav Novi, Zio, Korsko, Jare, Gonzales, Bolt, Kenturion…

Šefovima nabavljali identitete mrtvih

Kako prenose lokalni mediji, jedan od važnih zadataka uhapšnih kriminalaca bio je i da svojim šefovima izrađuju slovenačke pasoše, kako bi oni mogli nesmetano da putuju svetom. Sumnja se da su oni tom prilikom koristili imena mrtvih Slovenaca.

Izvor: Alo

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top Vesti

Vučić napadnut na samitu Brdo Brioni

Politika

Dodikovi jači od korone, obrnuli milione uprkos pandemiji

Politika

U CRNOJ GORI POLITIČKI RAT BUKTI: Krivokapić zapretio i “ućutkao” Đukanovića

Politika

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Copyright © 2018 Jawn Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!