Connect with us

Magazin

Odakle dolazi odeća u srpske second hand radnje

Odavno nije “blam” kupovati u second hand radnjama, gde se može naći i atraktivnija ponuda nego u buticima, za relativno male pare. Svi znaju da je u pitanju polovna i odeća s greškom, a oni koji su pokušali da “utope” krpice koje ne nose mogli su da čuju da to baš i ne ide tako. Pa odakle onda stiže sva ta odeća?

Polovna odeća u srpske second hand radnje stiže uglavnom iz zemalja EU.

Second hand centar Euroshop, koji se bavi veleprodajom i snabdeva više od 100 prodavnica u Srbiji, ističe da prodaje “brendiranu, sortiranu polovnu garderobu – isključivo iz Nemačke, Holandije i Švajcarske”.

No, neki imaju i razrađen sistem kako bi se ispratili trendovi.

“Garderoba u Textile house objektima u Srbiji doprema se iz našeg sorting centra u Slovačkoj koji je jedan od pet najmodernijih u Evropi. U naš centar doprema se garderoba iz cele Evrope, a kako bismo obezbedili najbolju sezonsku ponudu, za sezonu jesen-zima najveći deo garderobe doprema se iz skandinavskih zemalja, dok za sezonu proleće-leto garderoba stiže iz južne Evrope, u najvećoj meri iz Italije”, otkriva nam Dejan Vasić iz tog lanca second hand radnji.

Kaže i da zaposleni u sorting centru godišnje sortiraju 20.000 tona garderobe.

I neki manji butici imaju svoje “dilove”, pa tako second hand u Novom Sadu navodi da uzima robu isključivo iz Nemačke, u Senti isključivo iz Engleske…

Pre nego što neko hejterski konstatuje da nam prodaju odeću koju su stranci iznosili, treba imati na umu da ona iz EU stiže sređena, pregledana i čista, a neretko brendirana i kvalitetnija od one koju ćete naći na rafovima po tržnim centrima.

Izvor: Zadovoljna.rs

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

BALATON: Ljubomora u vezi može biti simpatična

Kolumna

BALATON: Kako sam shvatila suštinu života

Kolumna

POSEBNA: Djevojka koja se razumije sa životinjama

Društvo

“Delije” Modriča paketićima obradovali djecu koja žive u teškim uslovima

Sport

RUSI PIJU OVAJ NAPITAK ZIMI I ZATO PUCAJU OD ZDRAVLJA: Sastojci su sjajni i lako se pravi, morate da probate!

Magazin

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!