Connect with us

Kolumna

BALATON: Kako sam shvatila suštinu života

Pre pola godine ostala sam bez dede, bio mi je najveća podrška. S obzirom da nisam imala oca, trudio se da mi pruži svu moguću ljubav.

I onda je došao kancer, a on se borio do poslednjeg daha kada je samo sklopio ruke i zaspao.

Pitala sam se u čemu je poenta života, raditi, mučiti se i na kraju samo sklopiti ruke? Dok nisam pogledala i onu drugu stranu, kakav god da je život, treba ga proživeti.

Surov jeste, nosi mnogo prepreka sa sobom, ali mi sami biramo kako ćemo ga živeti.

Od malena su me učili da ne mogu sve da imam i nikada nisam želela sve, deda me je učio da cenim sitnice i izborim se za sebe. U tome sam ga poslušala, napisala sam svoju prvu knjigu i u pregovorima sam sa jednom ozbiljnom izdavačkom kućom, pored toga imam još tri završene knjige i ne planiram da stanem. Sa svojih 16. godina omogućila sam sebi to da ne zavisim od roditelja, da imam sama sebe da opremim za školu, kupim šta mi se sviđa. U mom prvencu „Odrastanje u 21. veku” opisala sam celo svoje detinjstvo, čitaoci koju su pročitali prvo izdanje ostali su bez daha, govorili su da sam jaka i prijale su mi sve te lepe reči nakon toliko godina omalovažavanja. Ljudi koji su me pljuvali, prišli su i pružili mi ruku.

I ništa od toga mi nije toliko znaćilo toliko, bila sam ponosna na sebe tek onda kada sam videla oči pune suza kod mog dede, kod moje porodice i tada sam znala da ću uspeti u svemu što zamislim i težim ka tome da se sama probijem kroz sve prepreke koje mi život baci pod noge i od sebe stvorim uspešnu i nezavisnu ženu.

Piše: Aleksandra Balaton
Izvor: Kosmopol.rs

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

BALATON: Ljubomora u vezi može biti simpatična

Kolumna

POSEBNA: Djevojka koja se razumije sa životinjama

Društvo

“Delije” Modriča paketićima obradovali djecu koja žive u teškim uslovima

Sport

RUSI PIJU OVAJ NAPITAK ZIMI I ZATO PUCAJU OD ZDRAVLJA: Sastojci su sjajni i lako se pravi, morate da probate!

Magazin

Kako osobe koje se bave društvenim mrežama mogu kreirati javno mnjenje

Društvo

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!