Connect with us

Politika

Višković: Da nije bilo zaduženja, ne bi bilo pomoći

Nakon zaduženja od blizu 600 miliona maraka na Londonskoj berzi, vlasti Srpske najavljuju jednokratnu pomoć penzionerima i borcima.

Tako je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio danas da će Vlada razmatrati da se isplati 80 maraka pomoći penzionerima koji primaju penziju u iznosu do 415 maraka, a penzionerima kojima primaju manje od tog iznosa, da se ispalti po 50 maraka jednokratne pomoći.

Takođe, borci od prve do pete kategorije koji su nezaposleni ili imaju primanja do 500 maraka trebalo bi da dobiju 100 maraka jednokratne pomoći.

Tih 100 maraka će primiti samo oni borci koji se prijave na već otvoren konkurs u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite, naveo je Dodik.

Ove novčane pomoći ne bilo da nije bilo zaduženja na Londonskoj berzi, potvrdili su iz vladajućeg SNSD-a, odgovarajući na novinarska pitanja.

“Obezbijedili smo 15,6 miliona da isplatimo vaskršnji dodatak i da isplatimo po 100 KM borcima od prve do pete kategorije. Svi izlaze na međunarodno tržište, samo je problem što je Srpska izašla. Spekulacije neće prestati”, rekao je Dodik.

Premijer Višković je rekao da možemo da polemišemo 24 sata da li je ovo zaduženje moglo da se izbjegne. 

“Naravno da se može izbjeći, ali onda ne bi bili u prilici da dajemo penzionerima pomoć za Vaskrs”, rekao je Višković.

Vlada je zadužila Srpsku na Londonskoj berzi mimo znanja Narodne skupštine, zbog čega sumnjamo da je riječ, zapravo, o otimačini novca od građana, izjavio je predsednik PDP-a Branislav Borenović.

“Kada nešto radite krišom i tajno, znači da se radi o nekoj vješto osmišljenoj otimačini.”

Ko su ti koji su od svega profitirali, kaže Borenović, biće uskoro jasno kada se otvore svi ti ugovori iz kojih će se vidjeti kako je sve to uraženo.

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top Vesti

Vučić napadnut na samitu Brdo Brioni

Politika

Dodikovi jači od korone, obrnuli milione uprkos pandemiji

Politika

U CRNOJ GORI POLITIČKI RAT BUKTI: Krivokapić zapretio i “ućutkao” Đukanovića

Politika

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Copyright © 2018 Jawn Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!