Connect with us

Politika

PDP potpisao sporazum o saradnji sa SSSSB

„Saradnju koji smo potpisali sa Strankom socijalne sigurnosti srpskih boraca je kruna dugogodišnje uspješne saradnje koju smo gospdin Prelić i ja danas verifikovali našim potpisima“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na današnjoj konferenciji za medije nakon potpisivanja sporazuma o saradnji sa Strankom socijalne sigurnosti srpskih boraca.

On je rekao da je odluka i cilj PDP-a sabornost onih koji žele da Republika Srpska bude pravedna, dostojanstvena, slobodna zemlja, te da je na tom putu potreban svaki čestiti, odgovoran i dobar politički subjekat, pojedinac, čovjek u politici i van politike.

„Posebno mi je drago što smo danas ozvaničili saradnju sa našim saborcima, Strankom socijalne sigurnosti srpskih boraca, ljudima koji su stvarali Republike Srpsku. To je potvrda naše opredjeljenosti da ćemo ići putem stvaranja jake ekonomije, radnih mjesta, pune vladavine prava, dobrog zdravstva, kvalitetnog obrazovanja, te brige o penzionerima i borcima Vojske Republike Srpske. Podržaćemo Izmjene i dopune zakona o pravima boraca koji je od strane SSSSB upućen u skupštinsku proceduru i otvoriti prostor da se utvrdi puna valorizacija prava boraca“, rekao je Borenović i najavio da će PDP u narednom periodu potpisati sporazume i sa drugim političkim subjektima i nevladinim organizacijama koje imaju za cilj promjene u Republici Srpskoj, domaćinski odnos prema javnim resursima i da se pruži šansa najkvalitetnijim ljudima da vode institucije.

Aco Prelić, predsjednik Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca, rekao je da mu je izuzetno drago što su danas sa PDP-om napravili korak bliže svjetlijoj budućnosti svih građana Republike Srpske i što su korak do toga da borci dobiju status koji zaslužuju.

„Prije svega, potrebno je riješiti ekonomski status boraca koji su postali socijalna kategorija zahvaljujući nakaradnoj politici trenutne vlasti. Pozivam sve građane Republike Srpske da nam daju povjerenje i da zajedno vratimo Republiku Srpsku na pravi put, a borcima prava i zasluženi status“, istakao je Prelić.

(Banjaluka.net)

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top Vesti

Vučić napadnut na samitu Brdo Brioni

Politika

Dodikovi jači od korone, obrnuli milione uprkos pandemiji

Politika

U CRNOJ GORI POLITIČKI RAT BUKTI: Krivokapić zapretio i “ućutkao” Đukanovića

Politika

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Copyright © 2018 Jawn Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!