Connect with us

Politika

Dodik: Јednokratna pomoć penzionerima i borcima

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas jednokratnu pomoć penzionerima i borcima.

Dodik je rekao da je prijedlog koji će Vlada Srpske razmatrati da penzioneri koji primaju penziju u iznosu do 415 KM jednokratno isplati 80 KM pomoći povodom vaskršnjih praznika.

– Za penzionere koji primaju penziju iznad tog zagarantovanog iznosa, biće isplaćeno 50 KM. To sve ukupno iznosi 15,6 miliona KM – rekao je on na konferenciji za novinare.

Dodik je naveo da bi borci od prve do pete kategorije koji su nezaposleni ili imaju primanja do 500 KM trebalo da dobiju 100 KM jednokratne pomoći.

– Tih 100 KM će primiti samo oni borci koji se prijave na već otvoren konkurs u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite. Taj konkurs je otvoren i narednih nekoliko dana i pozivam sve koji ispunjavaju uslove da se prijave, jer će samo oni dobiti ta sredstva – naveo je Dodik.

On je rekao da je Republika Srpska uspjela u prethodnom periodu da obezbijedi dovoljno potencijala da bude potpuno likvidna u narednim godinama.

– Nema nikakvih opasnosti za Republiku Srpsku – rekao je Dodik i podsjetio da je nakon posjete delegacije Srbije obezbijeđeno gotovo 350 miliona evra kroz razne projekte kao što su put od Rače do Bijeljine, sistem hidroelektrana “Buk-Bijela”, aerodrom Trebinje i pomoć za opštine Kostajnicu, Dubicu i Nevesinje.

On je najavio da se planira krenuti sa radovima na sistemu hidroelektrana “Buk-Bijela”, negđe oko 20. maja, da ga raduje i pitanje izgradnje sistema elektrana na Bistrici, da će biti nastavljeni radovi u okviru projekta “Gornji horizonti”, gđe je već dosta i urađeno.

– Kad tome dodamo činjenicu da je izabran i potpisan ugovor sa izvođačem radova vezano za izgradnju auto-puta od entitetske linije iznad Doboja, pa do Јohovca koji je negđe oko 180 miliona evra, to je već osigurano. Sa onim kompanijama gđe je raspisan tender “napašćemo” i dionicu puta od Vukosavlja prema Brčko distriktu u pogledu izgradnje auto-puta – rekao je Dodik.

On ističe da se finalizuju i aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih pitanja na dionici puta Banjaluka-Prijedor, a sve ove investicije bi trebale pomoći razvoj privrede.

Premijer Srpske Radovan Viškovićrekao je da će sjednica Vlade na kojoj će biti donesena odluka o isplati jednokratne pomoći biti održana večeras.

Višković, koji je i potpredsjednik SNSD-a, rekao je da je cilj da se kroz jednokratna davanja stimuliše javna potrošnja.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanovićistakla je da Vlada može donijeti ovu odluku zahvaljujući finansijskoj stabilnosti Srpske.

Izvor: RTRS

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top Vesti

Vučić napadnut na samitu Brdo Brioni

Politika

Dodikovi jači od korone, obrnuli milione uprkos pandemiji

Politika

U CRNOJ GORI POLITIČKI RAT BUKTI: Krivokapić zapretio i “ućutkao” Đukanovića

Politika

Prešla ili nije prešla, ostaće zauvek misterija! Jedno je sigurno: Mitrovićevo skidanje lopte sa gol linije ući će u legendu

Sport

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!

Copyright © 2018 Jawn Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

Sveže vesti direktno u tvoj inbox!