Prva reakcija iz Partizana posle suspenzije iz Evrope

Fudbalski klub Partizan nalazi se pred još jednim ozbiljnim izazovom.

Iz Evropske fudbalske federacije u Humsku je stigao dopis o suspenziji iz evropskih takmičenja na tri godine, što bi bila prava katastrofa za klub koji bukvalno živi od međunardonih mečeva.

Situacija je, dakle, krajnje alarmantna, ali iz Humske poručiju da nema mesta panici, jer, kako uveravaju, sve obaveze ispuniće do zadatkog roka i tako izbeći najgori scenario.

– Mi znamo za to, nije to ništa novo, to nam stoji još iz decembra – kaže za Telegraf generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura.

Zatim je precizirao situaciju:

– Imali smo obavezu da isplatimo 470.000 evra do kraja januara i već smo to smanjili na 360.000. Moramo sve da isplatimo do 30.01, a ako to slučajno ne ispunimo, onda ćemo biti kažnjeni jednu sezonu izbacivanjem, uslovno na tri godine. Da ne bude zabune, nisu to tri sezone, već jedna od tri u kojima se plasiramo u kvalifikacije za Ligu Evrope ili Ligu šampiona.

Dakle, nema mesta panici?

– Nema, nema, mi to znamo još od 19. decembra, tako da to nije ništa novo. Moramo da ispunimo obaveze prema klubovima. To su neke stare obaveze, a ima i novih, tako da… Izmirićemo sve to – uverava Vazura.

Kojim klubovima duguje FK Partizan? Domaćim? Stranim?

– Jedan je domaći klub, i on je izmiren, ostali su strani.

Kada navijači Partizana mogu da očekuju da ćete izmiriti dug?

– Do kraja nedelje polovinu, u ponedeljak drugu polovinu.

Izvor: Telegraf

Objavljeno u SPORT
loading...

Ostavi komentar