Прва реакција из Партизана после суспензије из Европе

Фудбалски клуб Партизан налази се пред још једним озбиљним изазовом.

Из Европске фудбалске федерације у Хумску је стигао допис о суспензији из европских такмичења на три године, што би била права катастрофа за клуб који буквално живи од међунардоних мечева.

Ситуација је, дакле, крајње алармантна, али из Хумске поручију да нема места паници, јер, како уверавају, све обавезе испуниће до задатког рока и тако избећи најгори сценарио.

– Ми знамо за то, није то ништа ново, то нам стоји још из децембра – каже за Телеграф генерални директор Фудбалског клуба Партизан Милош Вазура.

Затим је прецизирао ситуацију:

– Имали смо обавезу да исплатимо 470.000 евра до краја јануара и већ смо то смањили на 360.000. Морамо све да исплатимо до 30.01, а ако то случајно не испунимо, онда ћемо бити кажњени једну сезону избацивањем, условно на три године. Да не буде забуне, нису то три сезоне, већ једна од три у којима се пласирамо у квалификације за Лигу Европе или Лигу шампиона.

Дакле, нема места паници?

– Нема, нема, ми то знамо још од 19. децембра, тако да то није ништа ново. Морамо да испунимо обавезе према клубовима. То су неке старе обавезе, а има и нових, тако да… Измирићемо све то – уверава Вазура.

Којим клубовима дугује ФК Партизан? Домаћим? Страним?

– Један је домаћи клуб, и он је измирен, остали су страни.

Када навијачи Партизана могу да очекују да ћете измирити дуг?

– До краја недеље половину, у понедељак другу половину.

Извор: Телеграф

Објављено у СПОРТ
loading...

Остави коментар