СПРЕМИТЕ СЕ: Вечерас се очекује велико невреме, ПОГЛЕДАЈТЕ ШТА НАС ЧЕКА

У Србији се данас после подне, током ноћи и сутра ујутру очекује у већини крајева пет до 10 центиметра новог снега, а на подручју западне Србије (Лознице) магла ће местимично да смањује видљивост на мање од 200 метар.

Снег јачег интензитета пада у Неготинској крајини, док снег умереног интензитета пада на југу, југоистоку и истоку Србије, саопштио је АМСС. Опасност у вожњи представљају управо ниске температуре и лед који се налази испод ново-формираног снежног покривача којег је тешко приметити.

На путу Параћин Зајечар на делу Честобродице (између Кривог вира и Параћина ) дува изузетно јак ветар који ствара снежну вејавицу и смањује видљивост од 50-80 метара.

Наиме, после подне, током ноћи и сутра ујутро очекује се у већини крајева 5 до 10 центиметра новог снега, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Како се упозорава, до четвртка јутарња темпратура биће од -18 до -10 степени, у планинским пределима око -20 степени. Највиша температура до среде биће од -14 до -5 степени, а од четвртка од -2 до 3 степена.

У Србији ће у среду бити умерено и потпуно облачно, хладно, местимично са снегом. Од средине дана очекује се престанак падавина и делимично разведравање, најпре на северу и западу. Дуваће слаб и умерен, западни и југозападни ветар. Јутарња температура биће од -15 до -10, локално на југу и у планинским пределима око -18 степени, а највиша дневна температура од -10 до -5 степени.

И у Београду ће бити умерено и потпуно облачно, хладно, повремено са снегом. Од средине дана очекује се престанак падавина, после подне и делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Јутарња температура око – 10, највиша дневна температура око -5 степени.

Наредних 7 дана

Према изгледима за наредних седам дана, у четвртак ујутро биће умерен и јак мраз, током дана суво и у већини крајева топлије осим на југоистоку где ће и даље бити ледени дан. Увече и током ноћи на северозападу, а у петак током дана у целој земљи наоблачење с кишом која ће се местимично ледити на тлу.

У петак после подне у брдско-планинским пределима киша ће прећи у снег. У суботу ујутро и пре подне облачно местимично с кишом, суснежицом и снегом.

Крајем дана престанак падавина и постепено разведравање. У недељу суво, а затим до краја периода облачно, местимично са снегом.

Возачи, опрезно! Поледица и магла прете!

Зимски услови вожње очекују возаче на свих планинским превојима, а посебно на подручју Нове Вароши, Прибоја, Ивањице, Сјенице Куршумлије, Новог Пазара, Пирота, Димитровграда као и на свим путевима Тимочке и Неготинске крајине.

Возаче очекује добра проходност на аутопутевима и путевима И и ИИ приоритета у нижим пределима коловози су морки или под мањим снежним покривачем којег има у расквашеном стању, док на путевима ИИ и ИИИ приоритета у вишим пределима треба рачунати са снегом на коловозу до 5, а на путевима у планинским подручјима и до 10 цм.

Извор: Танјуг

Објављено у ЗАНИМЉИВОСТИ
loading...

Остави коментар