ПОСЛЕДЊА ПОРУКА МИРОСЛАВА КОЈИ СЕ СМРЗАО: Речи од којих се леди крв у жилама

Ову поруку је послао несрећни човек у суботу ујутру, али намирнице није успео да сачека јер комшија четири дана није могао да се пробије до села.

– Гоци, тешко време, има и сметова, ти ако можеш, донеси роштиљ месо, сок, неко пиво и леба…. – ову потресну поруку послао је Мирослав Митић (64) из гаџинханског села Дуга Пољана свом комшији Горану Филиповићу из Краставчета који га је снабдевао намирницама.

Филиповић је јутрос пробијајући се кроз сметове са нарученом робом успео да дође до Дуге Пољане, али је Мирослава и његовог оца Илију (82) затекао смрзнуте.

– Порука од Мирослава стигла ми је у суботу увече, али је пут до Дуге Пољане био завејан и тек јутрос сам једва успео да се пробијем до тог села. Кренуо сам колима, али су ми се ланци покидали па сам наставио пешице. Звао сам Мирослава телефоном да ме сретне јер је снег био дубок, њихова кућа је била скроз затрпана али се није одазивао.

– Кад сам пришао кући шокирао сам се, видео сам га како лежи на улазним вратима… Био је полунаг, вероватно је изашао да обави нужду напољу и да му је тада позлило. Утрчао сам у собу и тамо затекао његовог оца и он је био мртав – описује Филиповић стравичну слику која га је затекла у кући ове породице.
Комшија Горан је одмах позвао полицију која је обавила увиђај.

– На основу оног што сам чуо, Илија је покушавао да спаси Мирослава. Хтео је да га увуче у кућу али је успео да га донесе само до степеница, када је позлило и њему, па су умрли обојица – каже Филиповић.
Председник општине Гаџин Хан Саша Ђорђевић изразио је жаљење због овог случаја.

– Према мојим сазнањима старац је имао пољопривредну пензију, а син није имао никаквих прихода јер је остао без посла у Машинској индустрији. Једном су добили једнократну новчану помоћ, након тога се више нису обраћали, не знам да ли им није била потребна или их је била срамота да траже… Како сам сазнао, Мирослав је био тежак срчани болесник, вероватно му је позлило, а отац Илија се смрзао спашавајући га. Имали су дрва, нису се смрзли у кући – објашњава Ђорђевић.

Нишка полиција је потвдила да им је јутрос у 8.20 сати пријављен проналазан два беживотна тела у околини Гаџиог Хана те да је увиђај у току.

Извор: Телеграф (Фото: Зоран Шапоњић)

Објављено у ХРОНИКА
loading...

Остави коментар