EKSKLUZIVNO: Asanž otkrio ZAŠTO je pobedio TRAMP

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž u ponedeljak održava konferenciju za štampu na kojoj je odgovarao na optužbe koje su na njegov račun izneli Barak Obama i CIA, a tiču se navodnog hakovanja američkih predsedničkih izbora.

Američke obaveštajne službe optužile su ruske hakere da su “umešali prste u predsedničke izbore u SAD”, doprinevši pobedi Donalda Trampa nad Hilari Klinton.

Džulijan Asanž je odgovorio da se “masovna histerija” u SAD odvija po sistemu “mnogo buke bez dokaza”, te da sem priče o navodnom hakovanju, javnosti nije predočen nijedan jedini dokaz o navodnom uticaju na izbore u SAD.

Asanž se dotakao i mejlova Hilarinog šefa kampanje Džona Podeste, koje je Vikiliks počeo da objavljuje u martu 2015. godine.

Tramp tada nije bio ni na političkom horizontu, a niko živ nije znao da će Tramp biti ozbiljan kandidat na izborima. Čak ni mi iz Vikiliksa to nismo znali – rekao je Asanž, odbacivši tvrdnje američkih demokrata da je Podesta hakovan zbog Trampa.

Asanž je rekao da “čak i da je moguće da su ruski hakeri uticali na izbore u SAD, to nikako nije mogla da naredi ruska Vlada”.

Osnivač Vikiliksa je podsetio na lažna svedočenja Done Brazil, američki politički analitičar i bivša predsedavajuća Nacionalnog komiteta Demokratske stranke SAD, koja je svedočila o navodnim fabrikovanim izveštajima Vikiliksa, iako se nakon toga pokazalo da je “svaka reč koju je sajt objavio tačna”.

– Imate jednu ogromnu propagandu koja se širi sa svih strana, i koja prosečnom Amerikancu ne dozvoljava ništa sem da misli kako su Rusi hakovali izbore i doveli Trampa na vlast”.

– Naši izvori došli su direktno iz Demokratske partije SAD. Nisu nam ih dali Rusi, već su naši izvori razočarani zvaničnici američke Vlade i partije koja je nominovala Hilari Klinton na nedavnim izborima.

– rekao je Asanž, dodavši da je to sve što će reći o svojim izvorima, o čijoj kredibilnosti dovoljno govore “tačne informacije koje su predočili javnosti”.

On je rekao da je izveštaj CIA napravljen tako da ima isključivo politički efekat, te da je za politizaciju američkih obaveštajnih službi zaslužna administracija Baraka Obame.

– Količina dokaza u tom izveštaju ravna je nuli – rekao je Asanž.

Asanž je takođe rekao da je “Vikiliks izuzetno zabrinut za svoje izvore”.

– Da je naš izvor zaista Rusija, kako SAD pokušavaju da impliciraju, mi ne bismo bili zabrinuti. S obzirom da nam informacije daju ljudi iz američke administracije, možete da shvatite zbog čega brinemo – rekao je osnivač Vikiliksa.

Zatim se osvrnuo na Hilari Klinton i priču o “navijanju za Trampa”.

– Što se Trampa tiče, pojavila se zanimljiva situacija u kojoj se stanovništvo SAD okrenulo protiv elite. Kada elita prestane da sluša narod, narod prestane da sluša elitu.

Što se Hilari Klinton tiče, ona je izgubila jer je namestila izbore protiv Bernija Sandersa – rekao je Asanž, dodavši da Vikiliks nudi 30.000 dolara svakome ko im da dokaze da Obamina administracija uništava tragove o nameštanju protiv Sandersa.

Izvor: Blic

Objavljeno u GLOBALNO
loading...

Ostavi komentar