ALBANCI OPET PRETE I VREĐAJU: Novi šiptarski napad na Srbe

Slaveći Haradinaja kao „albanskog sina“ i „oslobodioca“, oni su nazivali Srbe i Srbiju pogrdnim imenima.

Pokličima „UČK“ i pesmom Besa, odnosno „Zakleo sam se da ću život dati za Kosovo“, albanska dijaspora protestovala je ispred Misije Srbije pri UN u Njujorku, zahtevajući oslabađanje predsednika Alijanse za budućnost Kosova i bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja iz pritvora u Francuskoj.

Slaveći Haradinaja kao „albanskog sina“ i „oslobodioca“, oni su nazivali Srbe i Srbiju pogrdnim imenima, te poručili da svi Albanci, bez obzira gde se nalaze moraju da znaju, da je lider Alijanse „nepravedno uhapšen“ u Franucskoj po srpskoj poternici.

– Haradinaj je sin naše demokratije i heroj – uzvikivali su Albanci ispred srpske Misije u Njujorku.

– Ne samo ovde treba reći celom svetu, a posebno “škija“ (svinje, što je pogrdni naziv za Srbe) da se ne mogu igrati sa nama Albancima. Oslobodite Ramuša – u glas su vikali okupljeni na protestu.

Oni Haradinaja smatraju „albanskim oslobodiocem“ i da je došlo vreme, kako kažu, da Albanci treba da se oslobode navodne „srpske represije“.

Učesnici protesta, koji je održan u ponedeljak, 9. januara, su nosili albanske, američke i zastave „velike Albanije“, a vođe protesta su se prisutnima obraćali preko megafona.

Ramuš Haradinaj uhapšen je prošle srede u Francuskoj po poternici Srbije i zadržan je u pritvoru, a o njegovoj ekstradiciji Srbiji francusko pravosuđe će odlučivati nakon što dobije od Srbije zahtev za izručenje. Takav zahtev Srbija je francuskim vlastima poslala danas.

Izvor: Tanjug

Objavljeno u DRUŠTVO
loading...

Ostavi komentar