АЛБАНЦИ ОПЕТ ПРЕТЕ И ВРЕЂАЈУ: Нови шиптарски напад на Србе

Славећи Харадинаја као „албанског сина“ и „ослободиоца“, они су називали Србе и Србију погрдним именима.

Покличима „УЧК“ и песмом Беса, односно „Заклео сам се да ћу живот дати за Косово“, албанска дијаспора протестовала је испред Мисије Србије при УН у Њујорку, захтевајући ослабађање председника Алијансе за будућност Косова и бившег косовског премијера Рамуша Харадинаја из притвора у Француској.

Славећи Харадинаја као „албанског сина“ и „ослободиоца“, они су називали Србе и Србију погрдним именима, те поручили да сви Албанци, без обзира где се налазе морају да знају, да је лидер Алијансе „неправедно ухапшен“ у Франуцској по српској потерници.

– Харадинај је син наше демократије и херој – узвикивали су Албанци испред српске Мисије у Њујорку.

– Не само овде треба рећи целом свету, а посебно “шкија“ (свиње, што је погрдни назив за Србе) да се не могу играти са нама Албанцима. Ослободите Рамуша – у глас су викали окупљени на протесту.

Они Харадинаја сматрају „албанским ослободиоцем“ и да је дошло време, како кажу, да Албанци треба да се ослободе наводне „српске репресије“.

Учесници протеста, који је одржан у понедељак, 9. јануара, су носили албанске, америчке и заставе „велике Албаније“, а вође протеста су се присутнима обраћали преко мегафона.

Рамуш Харадинај ухапшен је прошле среде у Француској по потерници Србије и задржан је у притвору, а о његовој екстрадицији Србији француско правосуђе ће одлучивати након што добије од Србије захтев за изручење. Такав захтев Србија је француским властима послала данас.

Извор: Танјуг

Објављено у ДРУШТВО
loading...

Остави коментар