ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Ево до када ће трајати ледени талас!

У Србији се до среде, 11. јануара очекује веома хладно време са јутарњим температурама од -18 до -12 степени, локално и низе, у планинским пределима и око -25 степени, а највише дневне температуре биће од -12 до -8 степени, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод.

Изнад већег дела земље данас ће бити претезно облацно, ветровито и веома хладно, понегде са слабим снегом, углавном у планиниским пределима.

На северу земље биће суво, уз делимицно разведравање. Ветар умерен и јак, на планинама и у Неготинској крајини повремено олујни, северни и северозападни уз локално стварање снезних наноса.

Крајем дана и у току ноћи ветар ће бити у слабљењу. Јутарња температура биће од -15 до -10, на планинама око -20, а највиса дневна од -10 до -6 степени.

И у Београду ће сутра бити умерено и потпуно облацно, веома хладно и суво. Ветар умерен и јак, севрозападни крајем дана и у току ноци у слабљењу. Јутарња температура око -12, највиса дневна око -10 степени.

Према изгледима до 14. јануара, до петка у већини крајева биће суво. Само у понедељак облацно понегде са слабим снегом, углавном у планинским пределима и на истоку земље. До среде веома хладно (ледени дани), затим постепен пораст температуре.

Крајем периода се очекују местимицно нове падавине.

Извор: Танјуг

Објављено у ЗАНИМЉИВОСТИ
loading...

Остави коментар