STRAŠNO UPOZORENJE METEORLOGA: Srbiju čeka još HLADNIJA ZIMA!

Radivoje Komazec, poznatiji kao „sivački Koljčicki“ (Boris Koljčicki – čuveni srpski meteorolog koji je davao najtačnije dugoročne prognoze), tvrdi da ćemo imati jaču zimu, sa nižim temperaturama nego prethodne godine i sa više snežnih padavina.

– Ove godine imaćemo nešto hladniju zimu, jer je došlo do promene smera kretanja Golfske struje – objasnio je Komazec.

On naglašava da će januar biti veoma hladniji nego inače, ali i da će februar takođe biti izuzetno hladan i sa padavinama.

– Januar će biti hladniji nego prethodnih nekoliko godina. Veći deo meseca biće sa jutarnjim mrazevima, a u nekoliko talasa preko minus 10 stepeni, što već imamo. Što se tiče padavina, biće vrlo promenljiv, sa smenom kiše, susnežice, pa i pravog snega, koji će formirati pokrivač i u drugoj polovini meseca – objasnio je Komazec.

Po njemu će i februar biti izuzetno hladan, a tek pred mart možemo očekivati blago poboljšanje vremena.

– Prvih nedelju dana u februaru biće mrazeva, temperatura će se kretati od minus 4 stepena do najviše nekoliko stepeni u plusu. Moguća je prolazna susnežica sa slabim snegom. Od sredine druge nedelje u februaru očekuje nas nešto toplije vreme bez jutarnjih mrazeva. Jutarnja temperatura će se kretati oko 0 do plus 2 – naglasio je Komazec.

Izvor: Srbija danas/Kurir

Objavljeno u ZANIMLJIVOSTI, IZDVOJENO
loading...

COMMENTS

Ostavi komentar