СТРАШНО УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРЛОГА: Србију чека још ХЛАДНИЈА ЗИМА!

Радивоје Комазец, познатији као „сивачки Кољчицки“ (Борис Кољчицки – чувени српски метеоролог који је давао најтачније дугорочне прогнозе), тврди да ћемо имати јачу зиму, са нижим температурама него претходне године и са више снежних падавина.

– Ове године имаћемо нешто хладнију зиму, јер је дошло до промене смера кретања Голфске струје – објаснио је Комазец.

Он наглашава да ће јануар бити веома хладнији него иначе, али и да ће фебруар такође бити изузетно хладан и са падавинама.

– Јануар ће бити хладнији него претходних неколико година. Већи део месеца биће са јутарњим мразевима, а у неколико таласа преко минус 10 степени, што већ имамо. Што се тиче падавина, биће врло променљив, са сменом кише, суснежице, па и правог снега, који ће формирати покривач и у другој половини месеца – објаснио је Комазец.

По њему ће и фебруар бити изузетно хладан, а тек пред март можемо очекивати благо побољшање времена.

– Првих недељу дана у фебруару биће мразева, температура ће се кретати од минус 4 степена до највише неколико степени у плусу. Могућа је пролазна суснежица са слабим снегом. Од средине друге недеље у фебруару очекује нас нешто топлије време без јутарњих мразева. Јутарња температура ће се кретати око 0 до плус 2 – нагласио је Комазец.

Извор: Србија данас/Курир

COMMENTS

Остави коментар