Руси оптужују Теслу да је изазвао катастрофу у Сибиру: Снимци и изјаве који остављају без даха

Један од најпознатијих светских научника, српски проналазач Никола Тесла, који је ноћ претворио у дан, на мети је Руса који га оптужују да је одговоран за Тунгуску експлозију 1908. године у Сибиру. Тачније, да је Тунгунски феномен резултат Теслиног експеримента о преносу енергије на велике раздаљине са торња у Њујорку.

Руси су објавили документарац у којем описују катастрофу која се догодила у раним јутарњим сатима 30. јуна 1908. године, у шуми поред реке Подкамена Тунгуска, у области већој од Крима. Сама експлозија чула се до 1.000 километара од епицентра. Њена енергија је била 20 пута већа од еклозије бомби бачене на Хирошиму.

Шума од 200.000 хектара, која је била спаљена, горела је два дана. Дрвеће су обарали и таласи. Очевици који су живели у том слабо насељеном месту, рекли су да су на небу видели космички усијане лопте велике као сунце. Било је и оних који су навели још 40 различитих облика.

Истражитељи су тек после 19 година успели да дођу у епициентар. Тражили су остаке метеора које, наравно, никада нису нашли. Врло брзо истрага о овом догађају зашла је у ћорсокак и то после бројних теорија. Интересантно, али једна од њих говорила је и да су за експлозију криви комарци.

Временом, Руси су мистериозну екплозију, као од 2.000 бомби, почели да повезују са Теслом.

Астроном Виталиј Ромејко у документарцу наводи да се у пределу од 12 до 13 милиона квадратних километара пружао огроман сјај.

– То је огроман простор. У Италији није дошла ноћ а у Немачкој је јака осветљеност неба била до поноћи. Осветљење је било веће за 8.000 пута он оног које је, например, било 29. јуна, дан уочи експлозије. Метеорска хипотеза то не може објаснити – каже Ромејко.

Руски геофизичар Андреј Олховатов оценио је да феномен који се догодио 1908. није повезан са падом астеродиа или комете већ сложени геофизички до краја неразумни феномен.

– Ово је апослутно реално. Тесла је са својим генератором, у Варденклифском торњу, распалио пражњење на великом простору и енергија струјног прстена прелазећи преко Њујорка,преноси се у област Тунгуска.

Погледајте документарац:

Извор: Телеграф

 

Објављено у ЗАНИМЉИВОСТИ
loading...

Остави коментар