ОВО ЈЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ: Вучић формира посебну полицију унутар полиције!

Уредбом Владе Србије, која је усвојена два дана пре Нове године, а коју је потписао Александар Вучић, без икакве јавне расправе, превиђа формирање посебне полиције.

Како се наводи у Уредби, посебну полицију чиниће лица која нису у радном односу у МУП-у зарад обављања полицијских послова.

Над посебном полицијом скоро потпуну контролу имаће министар унутрашњих послова.

Иако је предвиђено расписивање конкуса, министар може без конкурса да ангажује помоћне полицајце, а да би били ангажовани довољно је да буду незапослени, старији од 18, а млађи од 50 година и да имају најмање средњу стручну спрему, у четворогодишњем трајању.

Министар именује чланове комисије који ће бирати припаднике помоћне полиције. Чланови комисије бирају се из редова Дирекције полиције и Сектора људских ресурса.

Припадици посебне полиције не морају да делују у својим срединама, већ било где на територији Србије и за време ангажовања примају 70 одсто од просечне зараде без припадајућих пореза и доприноса у Србији, исплаћене у месецу који је претходио ангажовању.

Они ће носити оружје, полицијске униформе и службену легитимацију, која се разликује само у натпису – уместо “полиција” писаће “помоћна полиција”.

Извор: Телепромптер

Објављено у ПОЛИТИКА
loading...

COMMENTS

Остави коментар