МАСОНИ, ИЛУМИНАТИ ИЛИ НАЦИ СИМБОЛ: Зашто сви ТРАМПОВИ ЉУДИ носе МИСТЕРИОЗНУ ЗНАЧКУ

Најближи сарадници Доналда Трампа имају једну заједничку ствар. Добро, поред чињенице да су сви окорели богаташи. И да су белци. Трампов најужи круг на реверима/хаљинама носи упадљиву троугласту значку.

Знак за који су многи корисници друштвених мрежа прокоментарисали да подсећа на знак илумината, троугластог је облика и љубичасто-сребрне боје.

Наравно, незаобилазне су биле теорије о припадности тајним друштвима, а неки су чак повлачили паралеле са нацистима, који су љубичастим троуглом обележавали хомосексуалце.

Ипак, „Њујорк пост“ је брзо открио о чему се заправо ради: Трамповим сарадницима необичне иглице поделила је тајна служба, а све зарад лакше идентификације приликом пропуштања особа у круг близак новом председнику САД.

Иглице су носили и бивши шефови Трампове кампање, контроверзни Пол Манафорт и Кори Левандовски, још током обиласка америчких савезних држава у предизборној трци.

Мали троугао омогућава ономе ко га носи несметано кретање кроз безбедносне прстенове око тадашњег кандидата, а сада новог председника САД. Поред поменутих Манафорта и Левандовског, иглицу носе и секретар за штампу Беле куће Шон Спајсер, као и виши саветник Стивен Милер, који су фотографисани са симболом на реверу приликом посете председнику у његовој кули Трамп.

За сада није познато због чега је иглица баш љубичасто-сребрне боје, те има ли то неко посебно значење или не. Дејвид Грејем, професор семиотике изјавио је за портал „Вокатив“ да га сличне значке подсећају на доба нацизма.

– Хитлерови поданици користили су троугласте значке како би идентификовали хомосексуалце, док су сличне ознаке носили и осуђеници у камповима. Ипак, сматрам да нацисти дефинитивно нису били инспирација Трамповом тиму за ношење ових иглица – рекао је Грејем.

Извор: Блиц

Објављено у ЗАНИМЉИВОСТИ
loading...

Остави коментар