ДРАМА У СРБИЈИ! ДВОЈИЦА МЛАДИЋА ЗАВЕЈАНИ! Спасиоци покушавају да се пробију до њих

Према информацијама из Сјенице двојица шумских радника, Адмир Бутулија и Жарко Шапоњић обојица стари око 26 година, завејани су у једној бараци на обронцима планине Голије.

Оно су били у шуми где их је затекла олуја али нису успели да се извку до пута Ивањица-Сјеница због високих сметова.

Према њима су јуче поподне покушали да се пробију Мехо Угљанин спацилац из Горске службе спасавања Сјеница, Адмир Билаловић из пограничне полиције Сјенице и Мића Каличанин заменик председника општине Сјеница, међутим због великих сметова морали су да одустану.

– Сметови су и по 3-4 метра. Људи су дали све од себе али нисмо успели да се пробијемо. Обравестили смо и центар за ванредну ситуацију у Чачку и имамо информацију да су кренули спациоси из Ивањице ка њима. Радници би требало да имају дрва у тој барацаи али се не зна да ли и колико имају хране. Ситацију компликује податак да је Адмир болестан и да има високу температуру – каже Мића Каличанин.

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У СЈЕНИЦИ! Под снежном блокадом 10.000 становника Пештерске висоравни!

Снежна блокада оковала је Пештерску висораван па је општина Сјеница прогласила ванредну ситуацију. Тренутно је под снежном блокадом око десет хиљада људи.

– Више од стотину села је завејано и до њих се тешко пробијамо. Све што очистимо за неколико минута је опет под снегом јер је ветар јак па ствара нове снежне наносе. Ситуација је алармантна, људи су одсечени од света – рекао је заменик председника општине Сјеница Мића Каличанин.

Он је казао да је сва механизација на терену али да им недостаје нафте.

– Молим Владу Србије да нам помогне, немамо довољно нафте – рекао је Каличанин.

Извор: Курир/Србија данас

Објављено у ИЗДВОЈЕНО, ХРОНИКА
loading...

COMMENTS

Остави коментар