ДРАМА! Шестомесечна БЕБА ЗАВЕЈАНА у кући у Врању

Због дебелог минуса у Врању од недеље на снази црвени метеоаларм То је за Курир потврдио градоначелник др Слободан Миленковић напомињући да се у недељу према најави метеоролога очекују изузетно ниске температуре од минус 17 до минус 22 степена.

У Штабу за ванредне ситуације града Врања напомињу да је тренутно најтежа ситуација у селу Власе, засеоку Студена где су 23 домаћинства од петка без струје.

За сада је према речима команданта Штаба за ванредне ситуације градоначелника Врања др Слободана Миленковића успостављено једнофазно напајање електричном енергијом домаћинстава у Студени.

Миленковић наводи да је у току пробијање пута од снежних наноса како би се доставили храна и пелене до прве куће, јер се у засеоку налазе тромесечна беба и пацијент оболео од дијабетеса.

-Предузеће ,”ПЗП Траце“ са механизацијом ради на пробијању пута Власе Студена, како би се до прве куће у засеоку доставила храна и пелене за тромесечну бебу и збринуо пацијент који болује од дијабетеса. Оно што је најбитније од свега је да за сада има хране за ту бебу и да она није угрожена.

Пацијент који је болује од дијабетеса је за сада стабилно. Лекарска екипа је спремна да крене како би проценила ситуацију да ли је пацијент за хоспитално лечење или може лечење да настави у кућним условима – каже Миленковић.

Лекарска екипа је спремна да крене пут Студене потврдио је И Драган Величковић в. д. директора ЗЦ Врање.

Противпожарна екипа за хитне интервенције Штаба за ванредне ситуације града и лекар спремни да након пробијања снежних наноса однесу храну И пелене за бебу И да пацијент буде сагледан И збринут.

Извор: Србија данас/Курир

Објављено у ДРУШТВО
loading...

Остави коментар