Ђоковић није затворио врата Србији

Када се појавио распоред Новака Ђоковића за прва три месеца сезоне одмах је било приметно да у њему није планирано да српски тенисер игра на турниру у Дубаију, али ни Дејвис куп за репрезентацију Србије коју од 3. до 5. фебруара очекује дуел са Русијом у Нишу.

Међутим, на конференцији за медије пред почетак турнира у Дохи Ђоковић је оставио могућност да дође до промене плана.

– Нису то неке велике промене. Оставио сам могућност да играм и Дејвис куп и Дубаи. Зависи само како ћу се психолошки и физички осећати. Та недеља пред Индијан Велс је празна и видећу шта како ћу проћи на турнирима овде у Дохи и на Аустралијском опену, па ћу одлучити да ли путујем у Дубаи или не – казао је Ђоковић, а преноси Блиц.

Други тенисер света је објаснио да је турнир у Дохи за њега права припрема за Аустралијан опен.

– Већ трећу годину заредом долазим овде. Осећам се као код куће, увек можете да поведете породицу овде, што је сјајно. Мечеви почињу касније у току дана, стадион је фантастичан, увек је неко од топ играча овде, тако да је мени Доха идеална припрема за Аустралијски опен.

Занимљиво је да уз Новака у Катару неће бити први тренер Марјан Вајда, који ће се тиму прикључити у Мелбурну, па ће улогу првог тренера обављати Душан Вемић, који ће практично бити замена за Бориса Бекера у Ђоковићевом стручном штабу.

Извор: Вести

Објављено у СПОРТ
loading...

Остави коментар